Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Achmea koopt overheidsverzekeraar OVO

Achmea koopt overheidsverzekeraar OVO

05-10-2012 1 reactie

Onderlinge overheidsverzekeraar OVO wordt per 1 januari overgenomen door Achmea, zo is het OVO-management overeengekomen met het concern. De raad...
Onderlinge overheidsverzekeraar OVO wordt per 1 januari overgenomen door Achmea, zo is het OVO-management overeengekomen met het concern. De raad van commissarissen is akkoord met het besluit; ter goedkeuring heeft de onderlinge voor 15 november een ledenvergadering uitgeschreven. Aan de NMa is een melding van voorgenomen concentratie gedaan.

"De raad van commissarissen en het bestuur zijn gegeven de marktomstandigheden constant bezig geweest met het verkennen, onderzoeken en uitwerken van de mogelijkheden om de continuïteit van OVO ook voor de toekomst te waarborgen", zo schrijft algemeen directeur Ajit Khan (foto) aan de leden. Aanleidingen voor het zoeken naar een nieuwe aandeelhouder waren veranderende regelgeving en prijsdruk. "De laatste jaren is sprake van een groeiende trend van collectieve aanbestedingen en andere samenwerkingsverbanden bij overheden. Als gevolg hiervan is de markt voor OVO krimpende en kan ieder jaar plots een groot deel van de aansprakelijkheidsleden wegvallen. Ook is een trend waarneembaar dat in aanbestedingen voor een relatief kleine speler als OVO onhaalbare eisen worden gesteld."

Achmea bleek de enige serieuze kandidaat voor een overname; na de overgang wordt het eigen vermogen plus de koopsom aan de leden uitgekeerd. De OVO-medewerkers gaan vanuit Leidschendam over naar de Achmea-vestiging in Leiden.

OVO maakte vorig jaar € 1,9 (3,2) mln winst bij een omzet van € 9,3 (9,1) mln. De onderlinge verzekert 623 gemeenten, waterschappen, instellingen en politieregio's tegen aansprakelijkheid en fraude.

02-10-2012

Nieuwe eigenaar voor Cunningham Lindsey

13-06-2012

Colimbra neemt meerderheidsbelang in Volmachtbeheer

27-04-2012

HDI-Gerling koopt Luxemburgse schadeverzekeraar

22-03-2012

CED neemt Spaans letselbureau Tebex Daño Corporal over

25-10-2011

Leeuwarder Onderlinge gaat samen met volmachtbedrijf

04-07-2011

AnsvarIdéa ontfermt zich ook over Wederkerige 1820

29-09-2010

AnsvarIdéa koper van Neerlandia van 1880

Reacties

08-10-2012 Mark

Achmea neemt z'n beetje hele verzekeringsmarkt in NLD over. Ze zijn op dit moment de grootste zorgaanbieder in NLD, overname Interpolis, overname de Friesland, overname Independer. Wordt tijd dat de NMA gaat ingrijpen. Dit is een slechte zaak !

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl