Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › ANWB klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland

ANWB klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland

27-09-2012 5 reacties

ANWB Verzekeringen is door bureau MarketResponse uitgeroepen tot klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland. De verzekeringstak van de...
ANWB Verzekeringen is door bureau MarketResponse uitgeroepen tot klantvriendelijkste verzekeraar van Nederland. De verzekeringstak van de belangenorganisatie stond als enige bank of verzekeraar in de top 10 van klantvriendelijkste bedrijven. Kledingwinkel Miss Etam eindigde op de eerste plaats.

Voor het onderzoek vroeg MarketResponse 2.500 consumenten naar hun oordeel over de klantvriendelijkheid bij bedrijven waar men klant is. Het leverde een lijst van ruim 200 bedrijven op in de sectoren retail, financiële dienstverlening, utilities (energie en telecom) en leisure (vrijetijds- en vervoerbedrijven).

De ANWB scoort zowel goed in de categorie financiële diensverlening als in leisure. De verzekeringsklanten beoordelen de klantvriendelijk in zijn algemeenheid met een 8,6. De verzekeringstak scoort met name goed op het punt van deskundigheid: 8,2. Strikt genomen haalde de Zeeuwse verzekeraar ZLM een hoger totaalcijfer (8,8), maar omdat minder dan 4% van de ondervraagden tot dit oordeel kwam, komt ZLM niet in aanmerking voor de sectortitel. ASN Bank kwam met een gemiddelde beoordeling van 8,3 uit de bus als meest klantvriendelijke bank.

Reacties

28-09-2012 Robert Manders

Dit bericht kan ook worden uitgelegd als een enorme opsteker voor het intermediair. De consument vind dat alle direct writers slechter presteren dan een landelijk operende, doch eenvoudige, tussenpersoon.
Kortom kansen voor het echte vakkundige intermediair.

28-09-2012 Pierre

Zo zie maar, dat een consument gewoon zaken door elkaar haalt.
verzekeraars, gevolmachtigden-assurantieadviseurs, verkoopwinkels en internetbedrijven.

ANWB. Douwe Egbers en Heineken zijn gewoon imago verkoopnamen.

smaken verschillen en daar valt niet over te twisten.
ieder mens is anders en daar moet wel een passend financieel advies bij en geen (Hema) eenheidsworst.

28-09-2012 Trude Buffel

Zag van de week een oude man bij de ANWB die een verzekering wilde opzeggen. Werd verwezen naar een pechpaal midden in de winkel. Moest het daar gaan regelen. Lekker klantvriendelijk!

28-09-2012 Jos van Golen

Haha, AMweb plaatst nieuws wat geen eens klopt. Unigarant is de verzekeraar. ANWB is gewoon een pechhulpdienst die ook via hun website wat autoverzekeringetjes kunnen regelen.

Slecht hoor :) :)

27-09-2012 Dat kan beter!

Heb ik iets gemist. Sinds wanneer is de ANWB een verzekeraar?

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl