Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Assurantiebelasting naar 21%

Assurantiebelasting naar 21%

01-10-2012 82 reacties

De assurantiebelasting wordt per 1 januari verhoogd van 9,7% naar 21%, zo hebben VVD en PvdA afgesproken in het deelakkoord dat zij hebben bereikt...
De assurantiebelasting wordt per 1 januari verhoogd van 9,7% naar 21%, zo hebben VVD en PvdA afgesproken in het deelakkoord dat zij hebben bereikt over de begroting voor 2013. Met de verhoging wordt onder meer het afschaffen van de forensentaks en de langstudeerboete gefinancierd.

De ruime verdubbeling zou zo'n € 1,4 mld aan extra belastinginkomsten opleveren. Het wordt de derde verhoging van de assurantiebelasting in korte tijd: per 1 maart vorig jaar ging het tarief omhoog van 7,5% naar 9,7%; tot 1 maart 2008 bedroeg de assurantiebelasting 7%.

De verhoging van de belasting naar het btw-tarief stond expliciet in het verkiezingsprogramma van de PvdA; ook bij CDA, D66, GroenLinks, SGP en SP was de verhoging onderdeel van het programma.

Het Verbond van Verzekeraars waarschuwde afgelopen maand al voor de gevolgen van een verdere verhoging van de assurantiebelasting. Het kan er volgens de verzekeraars toe leiden dat consumenten elementaire polissen niet meer kunnen betalen. Bedrijven en consumenten gaan gemiddeld meer dan € 100 per jaar extra betalen, aldus het Verbond.

04-10-2012

Consument positiever over schadeverzekeraar

Reacties

08-10-2012 Koert

Dan betaal je 52% belasting en 21% assurantiebelasting en dan hou je bijna niets over.

05-10-2012 martin

Assurantie belasting naar 21% wat woeker polissen en hoogte provisie en kosten etc.
De overheid pakt gewoon van een ieder 21%!! als tussenpersoon ontang je dan 10% maar daar werk je voor en run je een bedrijf.
Dit is gewoon graaien bij de bedijven die het al moeilijk hebben!

05-10-2012 sturing

Was het niet zo dat de assurantiebelasting tijdelijk naar 9.7 zou gaan en per 01-01-2015
naar het definitieve percentage van 9,5%.
Hoe bedoel je afspraak is afspraak?

05-10-2012 Anton Ferdinand Münchhaussen

Blijft het gewoon assurantiebelasting heten of wordt het BTW? als het laatste het geval is, dan hebben mijn zakelijke klanten een mooi voordeel. Maar dat zal wel niet.

05-10-2012 online

Wie gaat van de assurantiebelasting profijten trekken en waar gaat de belastinggeld naar toe – er is geen correctheid en duidelijkheid ? Nog meer ambtenaren en administratie personeel in omloop,terwijl tegenwoordig veel digitaal gaat. Wat zijn de verbogen kosten dus opslaag zoals b.v. bij hypotheekverstrekkers, pensionketen, woekerpolissen …... ???

04-10-2012 nonvaleur

Ik snap het niet zo goed. De schadeuitkering is meestal inclusief BTW. Dit kan je niet verrekenen met assurantie belasting.

04-10-2012 Jan Kramer

Wat mij in deze discussie verbaasd. Is het feit dat de media alleen over de consumenten reppen.
bedrijfstakken, die het al zwaar hebben. krijgen er zomaar een extra kostenpost bij: Transportbedrijven met vrachtwagens, binnenvaart, maar ook bouw enz.
Onbegrijpelijk dat dit gebeurd.
wat mij betreft mogen ze er direct BTW van maken,dan kunnen de bedrijven er nog wat mee. en wordt het intermediair bijna een gewone ondernemer.

04-10-2012 johannes

@cornelis: er bestaat ook nog zoiets als "ironie".

Maar ik begrijp het wel: er wordt zoveel onzin uitgekraamd door columnisten, consumentenbonden, ministers en toezichthouders dat het inmiddels moeilijk is om te onderscheiden wat serieus bedoeld wordt en wat ironisch...

04-10-2012 Cornelis

@ johannes, geen onzin uitkramen. 80% van de leden van de Consumentenbond zijn ambtenaar of semi ambtenaar. Deze do it selfers zijn zo eigenwijs dat ze alles alleen willen doen. Ze vergaderen met elkaar in de burger zijn tijd. Ben jij er ook zo een van?

03-10-2012 johannes

Ach...nu mensen dankzij internet massaal zelf netto-polissen kunnen sluiten zonder tussenkomst van een intermediair (...) besparen ze zich toch die 20%schadeprovisie.

Geen wonder dat de overheid hier een kans ziet om dit voordeel even fijn weg te belasten!

Meer items (1-10 van 82)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl