Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Cao-overleg zorgverzekeraars vastgelopen

Cao-overleg zorgverzekeraars vastgelopen

05-10-2012 0 reacties

De cao-onderhandelingen voor het personeel bij zorgverzekeraars is vastgelopen. Volgens de vakbonden is de halsstarrige houding van de werkgevers...
De cao-onderhandelingen voor het personeel bij zorgverzekeraars is vastgelopen. Volgens de vakbonden is de halsstarrige houding van de werkgevers de oorzaak. Die weigeren te praten als de werknemers niet inleveren op hun pensioenindexatie. Voor de vakbonden is dat onbespreekbaar.

Een kostenbesparing in de vorm van het inleveren van de pensioenindexatie is volgens de bonden helemaal niet nodig. "Er is geen enkele financiële noodzaak voor de werkgevers om zich zo hard op te stellen. De zorgverzekeraars hebben namelijk hun beheerskosten prima op orde. Een normale loonsverhoging kan er prima af", stelt Annelies Ossel, bestuurder FNV Bondgenoten.

Uit de berichtgeving rond de vaststelling van de zorgverzekeringspremies voor 2013 blijkt zelfs dat de zorgverzekeraars winsten maken die hoger zijn dan passend voor een organisatie zonder winstoogmerk, aldus de bonden. Als dat gebeurt, moet die overwinst terugvloeien naar de verzekerden, maar de bonden vinden dat dit niet ten koste van de medewerkers mag gaan. De cao Zorgverzekeraars geldt voor 10.000 werknemers.

26-09-2012

Verzekeraar niet verplicht om dure afkickkliniek te vergoeden

21-09-2012

Achmea komt in de huiskamer

12-09-2012

Meerderheid voor inkomensafhankelijke zorgpremie

09-08-2012

CZ gaat Breda gezond maken

11-07-2012

Achmea bestrijdt visie CZ op ziekenhuizen

29-06-2012

Schippers wijst zorgverzekeraars op zorgplicht in zaak Europsyche

28-06-2012

Achmea wil dat tandarts inzicht geeft in prijs en kwaliteit

27-06-2012

Scherp inkoopbeleid loont voor Zorg en Zekerheid

22-06-2012

Stijging eigen risico moet zorgpremie verlagen

13-06-2012

Zilveren Kruis en ministerie VWS trekken samen op

12-06-2012

Zorg kost een gezin straks € 23.000 per jaar

12-06-2012

Ziekenhuizen kunnen miljardenschuld aan verzekeraars niet aflossen

14-02-2012

Avéro schrijft 24.000 zorgverzekerden bij

14-02-2012

Solvabiliteitseis zorgverzekeraars naar 11%

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl