Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Consument als eigenrisicodrager van het zorgrisico

Consument als eigenrisicodrager van het zorgrisico

08-10-2012 4 reacties

Ondanks het streven van Interpolis om glashelder te zijn moet de verzekeraar concluderen dat nog maar weinig mensen precies weten welke kosten door...
Ondanks het streven van Interpolis om glashelder te zijn moet de verzekeraar concluderen dat nog maar weinig mensen precies weten welke kosten door welke zorgverzekering worden gedekt. Daarom start de verzekeraar een campagne die mensen moet helpen bij de keuze verzekeren of sparen. Een aanvullende zorgdekking is volgens Interpolis niet langer een vanzelfsprekendheid, ondanks de verschraling van het basispakket.

Verzekeren is volgens Arné van den Boom, directeur van Interpolis, ook voor zorg niet de enige oplossing, iets waarvan weinig mensen zich bewust zijn. “Als schadeverzekeraar zeggen wij: Bepaal eerst welke risico's je zelf kunt dragen en welke je met preventiemaatregelen kunt beperken. De risico's die daarna over blijven moet je verzekeren.” Hij vervolgt: “Naast de basisverzekering sluit bijna 90% van de mensen een aanvullende ziektekostenverzekering af. Maar men heeft vaak geen idee wat bepaalde behandelingen kosten. Daarom is het moeilijk te bepalen óf en welke aanvullende verzekering bij zijn of haar persoonlijke situatie past. Wij willen dat mensen bewust kiezen voor de oplossing die het beste bij hun past. Als het om de kosten van zorgrisico's gaat, dan kun je die ook afdekken door een bedrag opzij te leggen." Het sparen voor de zorgkosten geeft Interpolis vorm in samenwerking met distributiepartner Rabobank.

27-09-2012

Stemmen voor ‘Het Beste Zorgidee’

25-09-2012

DSW zet zorgverzekeringsmarkt op scherp

03-09-2012

CVZ oogst succes met opsporing onverzekerden

28-08-2012

CZ en VGZ slaan handen ineen

09-08-2012

Onverzekerde baby's door bureaucratie

08-08-2012

ONVZ tafelt met adviseurs

08-08-2012

ZN heeft Wft-zorgmodule al op de plank liggen

06-08-2012

Zorgverzekeringen krijgen eigen Wft-module

22-06-2012

Stijging eigen risico moet zorgpremie verlagen

15-06-2012

Ziekenhuizen gaan eigen zorgpolis aanbieden

07-06-2012

Menzis dringt papierverbruik drastisch terug

15-05-2012

NZa ziet ruimte voor nieuwe zorgverzekeraars

18-04-2012

Zorgverzekerde kent de weg bij klachten en geschillen

11-04-2012

Samensmelting zorgverzekeraars Pro Life en DVZ

10-04-2012

Turien stopt atp-incasso zorgpolis

Reacties

08-10-2012 Jeroen

@hetzuiden
Interpolis Zorg = Zilveren Kruis, schieten ze niet veel mee op.

08-10-2012 het Zuiden

@ Jeroen, ik denk dat ze bij Interpolis gekeken hebben naar de premies van DSW en Stad Holland en toch enigszins geschrokken zijn....Daarnaast willen ze liever centjes hebben op de bank, zonder risico......Op de polis ontvangen ze wel premie maar daar lopen ze ook een bepaald risico bij......

08-10-2012 Jeroen

Of zou het hier mee te maken hebben dat ze meer spaarcenten willen aantrekken.

http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/13045892/__Hypotheekmarkt_op_slot__.html

08-10-2012 jos

oftewel....actie zorgverzekeringen 2013 in van start gegaan. Gooie wedstrijd...ben benieuwd hoeveel van dit soort berichten we de komende tijd krijgen. Independer....Interpolis heeft jullie dit jaar ingehaald.

Ik hou me lekker bij mijn donorpolis.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl