Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › "Consument kan besparen op verzekeringen"

"Consument kan besparen op verzekeringen"

02-10-2012 26 reacties

Ondanks een ruime verdubbeling van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% kan de consument aanzienlijk besparen op zijn verzekeringen. Dit...
Ondanks een ruime verdubbeling van de assurantiebelasting van 9,7% naar 21% kan de consument aanzienlijk besparen op zijn verzekeringen. Dit stellen zowel de Consumentenbond als vergelijkingssite Independer in een reactie op de verhoging van de assurantiebelasting die VVD en PvdA overeen zijn gekomen in het formatietraject. Volgens Independer loont overstappen naar een jaarpremie; de Consumentenbond wijst op de grote mate aan oververzekering.

Volgens de Consumentenbond kunnen consumenten aanzienlijk besparen op hun verzekeringskosten. Volgens de bond zijn mensen vaak meer dan een keer verzekerd voor een bepaald risico en hebben ze verzekeringen voor situaties die niet voor hen van toepassing zijn. "Een duur verzekerd gezin kan wel tot € 800 per jaar besparen", aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. Vergelijkingssite Independer, onderdeel van verzekeraar Achmea, wijst consumenten erop dat ze tot 1 januari 2013 nog hun oude verzekering tegen maandpremie kunnen opzeggen en inruilen voor een nieuwe polis met jaarpremie. Voor het hele nieuwe jaar geldt dan alsnog het oude assurantiebelastingtarief van 9,7%. Bovendien geven een aantal verzekeraars volgens Independer tot wel 3% korting als wordt gekozen voor jaarpremie. Volgens de vergelijkingssite kan overstappen de consumenten in totaal zo'n € 150 opleveren. Dat voordeel is wel eenmalig, want bij prolongatie van de jaarpremie in 2013 geldt het hogere tarief assurantiebelasting.

08-10-2012

'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

02-10-2012

Weekers wil ontwijking hogere assurantiebelasting tegengaan

01-10-2012

Assurantiebelasting naar 21%

Reacties

03-10-2012 Arme Donder

Met de zorgplicht en de eed financiële dienstverlening en de klant centraal stellend kun je toch haast niet anders dan klanten een premievervaldag van 31 december te adviseren?

03-10-2012 peter

besparen 800 per jaar op een gemiddelde jaarpremie voor schade van 900 ...knap en creatief, lieve tussenpersonen, zie het als een kans en profileer je, benader je markt en je klanten en leg ze precies uit hoe het zit, waar de premie heengaaat en wat de klant er voor krijgt ! Ik ben bijzonder positief gestemd over de toekomst voor de aktieve, op provisie werkende, tussenpersoon.

03-10-2012 Westen

@RB
Dank voor de PE WFT schade. Hoef ik mijn punten niet meer te halen. Het artikel gaat over het besparen van 800 euro. Dat de aanleiding de verhoging van de AB is doet eigenlijk niet ter zake. Wat in ieder geval verplicht is een auto en zorgverzekering. Daar kun je dus amper op besparen, tenzij je de afgelopen 10 jaar onder een steen hebt geleefd. Op de inboedel en avp dan maar? Daar zitten niet echt grote verschillen, dus dan maar royeren? Opstal? Ook niet erg verstandig. Dus wat blijft er nog over?
Beveiligingscode Reck

03-10-2012 Samson Q music

Maar Pollo, zijt gij in eenen keere voor papa Geertje?

03-10-2012 Jan de Wit

@ Pollo, ze hebben het over bezuinigen maar dan bedoelen ze dat de burger gewoon minder ontvangt en ook nog minder kan uitgeven omdat zij in de voorzieningen snijden en ook nog de kosten blijven opvoeren. De belastingtarieven had men ook kunnen aanpassen, maar dat zal wel de volgende bezuiniging ( lees lastenverzwaring) kunnen zijn welke men nog in petto heeft.


Dus gewoon een ordinaire lastenverzwaring gebracht met verhullend taalgebruik. Echte kosten transparantie vanaf het Binnenhof.


03-10-2012 Pollo

@ Jan de Wit, dit moet dan ook LASTENVERZWARING heten. Ik begrijp nog steeds niet hoe de inkomsten van de overheid uit de lastenverzwaringen zullen toenemen. als de consument niet méér euro's in de knip krijgt, maar minder.

Waar komen al die miljarden dan toch vandaan? Ikzou haast zeggen een euro blijft een euro, maar dat is natuurlijk ook nog maar de vraag.

03-10-2012 Jan de Wit

BEZUINIGEN betekent op Het Binnenhof in Den Haag de lasten van de burger verzwaren.
Maar als de rek er een keer uit is dan valt er helemaal niets meer te besparen.

Die burger moet maar zien dat hij die hogere lasten weer weet te compenseren, hij moet besparen op zijn vaste lasten. Ieder doet dat op zijn eigen manier. Leugenachtige toespelingen van een consumentenbond dat burgers niet goed of verkeerd zouden zijn verzekerd is consumenten op het verkeerde been zetten en de markt onheus bejegenen. Dat tekent overigens deze club.

Burgers worden gedwongen om zich zaken zich te gaan ontzeggen en dat zal de economie alleen maar raken. De kleine zelfstandige moet in ieder geval voor de BTW verhoging de rekening gaan betalen, tenminste als men de eindprijs niet aanpast.

Verzekeraars zouden hun prijs ook kunnen bijstellen, dat doen ze natuurlijk, niet want ook bij hen is de rek er uit.

03-10-2012 RB

@Sjoerd @Westen.

Volgens mij spreken we hier over verhoging van assurantiebelasting!!

Dus niet op:
-levensverzekeringen
- ziekte- ziektekostenverzekeringen, werkloosheidsverzekeringen, transportverzekeirngen,
herverzekeringen, exportkriedietverzekeringen
verzekeringen van zeeschepen (ex pleziervaartuigen)
verzekeringen van luchtvaartuigen.
ongevallen, invaliditeits en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

03-10-2012 Gerda

@Bernardo A.

Oehh, wat zeg je nou toch ?
Wie was t ook al weer, die Minister de Jager?
Het initiatief c.q. de uitnodiging om te adviseren moest toch van de consument uitgaan en plaatsvinden op een (superdeluxe) kantoor van de tussenpersoon ?

03-10-2012 HEnk

Het effect kan zijn dat mensen gaan besparen op de aanvullende dekkingen van de Zorgverzekering.
Dan is 800 voor een gezin haalbaar.

Meer items (1-10 van 26)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl