Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › De Goudse: ‘Provisie op inkomen te laag voor een echt goed advies’

De Goudse: ‘Provisie op inkomen te laag voor een echt goed advies’

27-09-2012 5 reacties

De markt van collectieve inkomensverzekeringen zal zich de komende jaren positief ontwikkelen. Sterke dalingen, zoals die hebben plaatsgevonden bij...
De markt van collectieve inkomensverzekeringen zal zich de komende jaren positief ontwikkelen. Sterke dalingen, zoals die hebben plaatsgevonden bij onder meer levensverzekeringen en hypothecaire kredieten, zijn niet te verwachten. Deze gunstige boodschap meldde Bernardo Walta, directeur Commercie bij De Goudse, tijdens de achtste editie van Het Nationale Verzuim Congres.
Walda stipte tijdens het congres ook het besluit van de minister van Financiën aan om de provisie op collectieve inkomensverzekeringen te handhaven. En daaruit volgde een tweede, zo niet belangrijkere boodschap voor het intermediaire distributiekanaal. Walta: “Natuurlijk zijn wij blij dat de minister op 13 september deze duidelijkheid heeft gegeven. Maar, hoewel dat misschien uit mijn mond vreemd zal klinken, ik denk wel dat de provisie zoals die nu over inkomensverzekeringen wordt verstrekt te laag is voor een echt goed advies en verdere begeleiding. In onze boeken zie ik dat de provisie voor een verzuimverzekering gemiddeld rond de € 400 per jaar ligt. Daarvoor kun je als intermediair veel doen, maar niet alles wat voor de klant van belang is.” Een oplossing bood Walda de congresgangers ook: “Bekijk uw verdienmodel en ga bijvoorbeeld eens tijdschrijven. Misschien komt u dan ook tot de conclusie dat het niet uit kan, en dat u dus in feite niet gebaat bent bij provisie.”

24-09-2012

Avéro feliciteert geslaagden Regie op Verzuim

01-08-2012

Zieke oproepkracht heeft recht op loon

27-07-2012

Gemiddelde duur van verzuim neemt toe

10-07-2012

Aon maakt gevolgen Ziektewet inzichtelijk

06-07-2012

'Adviseur moet werkgever nu informeren over 'wijzigingen ziektewet'

18-04-2012

Goudse-verzuimvolmacht voor VCN

08-03-2012

BIER-lijst terug van weggeweest

Reacties

01-10-2012 Pollo

Allen bij Inkomen? Natuurlijk niet! Bij heel veel producten was/is de provisie ei-gen-lijk te laag voor de werkzaamheden. Wij waren dan zo gek om onze klanten te goedkoop in de watten te leggen of -wees eerlijk- de dienstverlening en nazorg wat te beperken.

Een reden te meer om asap over te schakelen naar fee of uurtarief.

28-09-2012 Rob

@Jeroen. Denk dat dat precies het punt is. Je bent veel meer tijd kwijt aan een goed advies. Op Fee basis adviseren levert dus een prijsverhoging op maar doet wel meer recht aan de inspanningen die je moet leveren en de deskundigheid die je moet hebben voor een goed advies!

27-09-2012 Jan

En de tekencommissie voor gevolmachtigde agenten is voor verzuim ook te laag wanneer de GA echt werk maakt van verzuimmanagement.

27-09-2012 Ondernemer

Mag ik de eerste zijn om u te feliciteren?
Graag tot 11-10-2012 in het mooie Brabant

27-09-2012 Jeroen

Flauwekul, EB advies bij grotere bedrijven wodt al op fee basis gegeven.
VEruimverzekeringen worden door kleinere bedrijven afgesloten, heeft geen zin met zeg een 40/ 50 man personeel.
€400,- is 4 uur werk, laat de Goudse de provisie verhogen, met name voor WGA/WIA/ERD.
Nu moet je het combineren met de schadeverzekeringen om nog iets te verdienen.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl