Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Deelnemer wil meer inbreng in eigen pensioenregeling

Deelnemer wil meer inbreng in eigen pensioenregeling

27-09-2012 3 reacties

Ruim twee derde van de Nederlanders die via hun werkgever pensioen opbouwen, zou meer invloed willen hebben op de manier waarop dat gebeurt, zo...
Ruim twee derde van de Nederlanders die via hun werkgever pensioen opbouwen, zou meer invloed willen hebben op de manier waarop dat gebeurt, zo blijkt uit een onderzoek van het platform Wijzer in Geldzaken.

Van de 692 ondervraagde (ex)deelnemers vindt 35% dat mensen helemaal zelf over hun ingelegde geld moeten kunnen beschikken om hiermee naar eigen inzicht om te gaan. Een bijna even grote groep (33%) vindt het prima dat de pensioenregeling door een pensioenfonds of verzekeraar wordt uitgevoerd, maar zou liever zelf een pensioenfonds- of verzekeraar willen kiezen. Voor 16% heeft het huidige stelsel de voorkeur.

De helft van de deelnemers weet niet hoe veel pensioenpremie hij betaalt en hoe groot de bijdrage van de werkgever is. Bovendien heeft 46% nog nooit nagedacht over de inkomenssituatie na pensionering.

Wijzer in geldzaken houdt tot en met zaterdag de Pensioen3daagse, waarbij 200 partijen in het land activiteiten organiseren om Nederlanders zich meer bewust te laten worden van hun pensioen.

Reacties

27-09-2012 Annet

Dus Popi pleit je feitelijk voor versimpeling van dergeljk producten zodat de transparantie etc wordt geoptimaliseerd en de klant wel kan snappen waar het over gaat. Maar ja, door het ondoozichtig te maken, maar ook door te blijven denken in oude concepten blijven wij (willens of wetens) de consumetn/werknemer een rad voor ogen draaien. En bij een verzekeraar verdwijnt veelal het fiscaal voordeel in de tas van diezelfde verzekeraar waardoor - helaas ik spreek uit eigen ervaring - het product feitelijk dient ter vermaak van de verzekeraar: Kassa! Ik ben er al jaren geleden mee gestopt om middels dit soort producten verzekeraars te sponsoren. Lang leven het pensoengat want ik heb ervaren dat als je dat gat probeert te dichten je slechts één blij maakt en dat ben ik niet.

27-09-2012 popi

''Leiden'' moet natuurlijk zijn ''lijden'' Foutje

27-09-2012 popi

De uitkomst van dit onderzoek toont vooral aan dat burgers vooral aan een ernstige mate van zelfoverschatting leiden ten aanzien van eigen kennis en inzicht in het nemen van beslissingen over vaak zeer compexe financiele producten. De consument is financieel anafabeet, maar wil het zelf niet toegeven. Bij woekerpolissen en aandelenlease hadden klanten ook een vrije keiuze in aanbieder, maar ze snapten de werking van die producten en ondoorzchtige kostenstructuur niet. Bij pensioenen is dat vermoedelijk nog erger.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl