Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › 'Financieel product moet verplicht eenvoudig en goedkoop'

'Financieel product moet verplicht eenvoudig en goedkoop'

09-10-2012 91 reacties

Financiële producten voor consumenten zouden verplicht eenvoudig, flexibel en goedkoop moeten zijn, zo meent econoom Erica Verdegaal. Bovendien...
Financiële producten voor consumenten zouden verplicht eenvoudig, flexibel en goedkoop moeten zijn, zo meent econoom Erica Verdegaal. Bovendien moeten consumenten op kosten van de financiële branche inzicht krijgen in hun geldzaken en gratis een standaard advies kunnen krijgen. "Hulde aan elk geldbedrijf dat zoiets durft te steunen."

Zij doet die oproep als gastcolumniste in het AFM-blad Inzicht en verwijst naar het initiatief van de Geld Advies Dienst. "Naast gratis hulp, moeten er standaard financiële adviezen uitrollen, wat de mensen veel advieskosten scheelt."

Verdegaal wijst op het geschonden vertrouwen in de branche: "Steeds meer mensen weten inmiddels dat 'onafhankelijk advies' een eufemisme is voor 'uitgekookt verkoopverhaal'. En toch offreert de doorsnee tussenpersoon nog ijskoud € 2.800 voor een simpel hypotheekadvies, promoten bankadviseurs lustig hun dure huisbeleggingsfondsen en onnavolgbare gestructureerde producten, innen  vermogensbeheerders inkomsten waar de klant geen idee van heeft en blijven woekerpolishouders woekerpolishouders. Het blijft namelijk kinderspel om de financieel onwetenden te neppen." Verdegaal noemt het "een illusie te denken dat een adviseur, verzekeraar of bank de consument berouwvol gaat helpen zijn verloren geld en vertrouwen te herwinnen."

09-10-2012

AFM legt boeteregime uit

09-10-2012

Rabobank ziet kleine groei bij intermediair

05-10-2012

Anker stoot deel zakelijke portefeuille af

05-10-2012

Honderste Eco-Polis uitgereikt

05-10-2012

BNP Paribas Cardif ondersteunt intermediair bij BGFO 3

04-10-2012

Adfiz doet tegenvoorstel aan Verbond over garantieregeling

03-10-2012

Verbond wil vangnetregeling voor klanten intermediair

03-10-2012

Financiën kijkt naar alternatief fiscale aftrek advieskosten

24-09-2012

Lelystad papieren uitvalsbasis voor Cinjees

24-09-2012

Adfiz bepleit uitbreiding van portefeuillerecht

21-09-2012

Adfiz hekelt AFM-voorstel verbod incassorecht

19-09-2012

AFM pleit voor verbod op incassorecht

18-09-2012

Veldsink Groep breidt uit

14-09-2012

Stichting JVM breidt uit

14-09-2012

Rivez neemt twee kantoren over

Reacties

15-11-2012 JJ Kortlevers

Wanneer houd het een keer op, hoeveel moeten mensen tegen zichzelf bescherm worden? Iedereen moet gewoon goed voor zichzelf nadenken, gecombineerd met duidelijke regels. Gratis bestaat niet, en een verplicht gratis advies zal alleen maar leiden tot hogere provisies voor het afsluiten, er moet immers ergens geld verdiend worden! JJ Kortlevers

10-10-2012 Pollo

Kan dat gezeur over het uiterlijk van Erica ophouden? Volgens mevrouw Pollo lijkt de gemiddelde adviseur op een roze chimp met een bierpens,een gluiperige glimlach en zijn zij (ik niet hé) gekleed in saaie grijze pakken, op rare semi-Italiaanse puntschoenen, met foute horloges en plastic koffertjes. Dus bepaald niet moeders mooiste.

becommentarieer aub toon inhoud en kritiekloze plaatsing in ons clubblad. Uiterlijk is een machteloos gefrustreerd zwaktebod. Zo zielig zijn we nou ook weer niet.

10-10-2012 R.S.

Wij hebben door alle negatieve publiciteit net afscheid moeten nemen van een van onze binnendienstmedewerksters. Deze juffrouw heeft 6 jaar bij ons gewerkt en zat te huilen omdat haar man momenteel ook geen werk heeft. Ze hebben wel een hypotheek en drie kinderen. Dit vergeet ik nooit meer.

Bedankt mevrouw Verdegaal voor wederom een klein menselijk drama waar u ook weer uw bijdrage aan heeft geleverd.

10-10-2012 V.E. Elrimpels

Voor een anti rimpelcreme commercial zal die troel niet worden gevraagd. Dus dan ga je maar goedkoop scoren en open deuren intrappen bij de financiele dienstverlening. Je zou er toch bijna een schuldgevoel van krijgen

10-10-2012 Raytro

@ Johan. Sorry man ik heb inderdaad in een reactie op de vrouw gespeeld. Maar qua inhoud was mijn reactie dan ook van eenzelfde kaliber dan het verhaaltje van de ze uitgebluste econoom.
Ik meen tevens te bemerken dat achter jouw reactie een personage zit wat teleurgesteld is in het verleden door een verkoper waardoor je je centjes hebt verloren in een door banken en verzekeraars vervaardigd produkt?
Hoewel wij kennelijk niet altijd de klant centraal hebben gesteld in het verleden zegt het op zn minst ook iets over je eigen verstand. Want al die teleurgestelde mensen weten nu ineens veel beter dan de finanieel adviseur hoe het moet én hoeveel het mag kosten!

10-10-2012 @laagbijdegrond

Wat een ophef over deze mevrouw Verdegaal. Laat haar toch roepen!!! Vraag eens bij uw klanten of zij mevrouw Verdegaal kennen. Ik denk niet dat er veel mensen zijn die ooit van haar gehoord hebben. Deze mevrouw verkoopt boeken en dat gaat nou eenmaal niet als je gaat vertellen dat financieel adviseurs hun werk goed doen, want dat wil de media niet publiceren. Als de media haar artikelen niet publiceert verkoopt zij ook geen boeken. Het beste is om deze dame te negeren. Vanaf 2013 zal ook zij iets nieuws moeten verzinnen om haar geld te verdienen. Het provisieverbod zal ook haar treffen. Wat de klant wenst te betalen wordt niet door haar bepaald maar door de markt ( vraag en aanbod). Gewoon negeren is volgens mij het enige juiste.

10-10-2012 Dirk S.

Zou het toeval zijn dat 10-10-2012 ook het concept bedrijfsplan van de Nationale Geld Advies Dienst verstuurd is ? mevrouw is daar wel erg positief over. In het plan staat echter wel dat de financieel adviseurs ook mee moeten betalen (slechts iets van 4 mln). Wie dat moet gaan betalen staat er niet bij maar als het zo doorgaat is er geen enkele adviseur meer over....

10-10-2012 I..Hoofs

Mevrouw Verdegaal, dank u wel voor uw hulp om het vertrouwen in onze branche te herstellen. De ideeën die u aandraagt zijn werkelijk fenomenaal!

Hoe durven al die gecertificeerde adviseurs, die zich scheel betalen en leren om al hun branchediploma’s up to date te houden, sowieso geld te vragen voor hun diensten! Stelletje dieven die het zijn, mensen van een passend advies voorzien en er ook nog wat voor durven te vragen.. het is een grof schandaal!

Gratis hulp en standaard adviezen leent zich perfect voor deze branche met producten die vanwege alle voorwaarden en clausules met zorg horen te worden behandeld. Want hé, alle mensen zijn toch gelijk, we hebben allemaal ogen, neusgaten en een mond, al werken deze bij de één wat beter dan bij de ander… maar dat is toch voldoende reden om af te stappen van een advies dat is gebaseerd op de persoonlijke situatie van een consument! Ik zou de AFM dan ook eens flink de oren gaan wassen als ik u was!

Standaard advies bij een door de overheid gesubsidieerd loket met daarin een hbo studentje..dat is de oplossing! U heeft zich uiteraard heel goed verdiept in de deze branche en tsja.. u schrijft al jaaaren geldzaken over en u bent de econoom dus u zal het wel het beste weten. Is het overigens ook geen goed idee om gratis en standaard juridisch advies in te voeren? En gratis en standaard belastingadvies? Gratis en standaard tandheelkunde? Voedselbonnen?

10-10-2012 Tijmen

Wat een mosterd na de maaltijd. Alsof intermediairs alles zelf niet hebben gevolgd en niet hebben nagedacht en geleerd van het verleden. Het belang was, is en blijft toch tevreden klanten. dan heeft het dus niet aan het intermediair gelegen.

Je gaat toch geen woekerpolis adviseren als je op voorhand zou weten dat over 10 jaar er bijna niets is opgebouwd. De accountmanagers van verzekeraars kwamen toch met prachtige, leugenachtige brochures en mooie provisies. Dat zat wel goed dus. Niemand heeft dit kunnen weten behalve de verzekeraars.

10-10-2012 Frank

@Johan

Dat doen wij al vele jaren en leggen dat ook duidelijk aan onze klanten uit. Er zullen weinig intermediairs zijn die in denial leven. Wij hebben nu wel genoeg ellende over ons heen gekregen terwijl de verzekeraars met kwalijke producten aan kwamen.

Over die mevrouw Verdegaal wat een naar iemand. Die wil de inhoud niet raken maar zet het intermediair weg als goedkope verkopers terwijl er de laatste 5 tot 8 jaar een enorme inhaalslag is geweest.

Die beloningsstructuren waren door iedereen goedgekeurde beloningsstructuren. Afstand zeker weten want binnenkort is er het provisieverbod.

Die Erika zou eens moeten nadenken en zelfkritiek moeten hebben dat zij de kinderen van die mevrouw het eten ontneemt. Dat is toch hartverscheurend om dat op je geweten te hebben.

Ga wat met je leven doen in plaats van onheil en ellende zaaien onder hardwerkende mensen.

Meer items (1-10 van 91)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl