Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Financiële zelfstandigheid vrouwen laat te wensen over

Financiële zelfstandigheid vrouwen laat te wensen over

02-10-2012 1 reactie

Ondanks decennia van emancipatie is 52% van de Nederlandse vrouwen nog steeds financieel afhankelijk van een partner, familie of de overheid. Dit...
Ondanks decennia van emancipatie is 52% van de Nederlandse vrouwen nog steeds financieel afhankelijk van een partner, familie of de overheid. Dit blijkt onderzoek van Aletta E-Quality in de opdracht van Delta Loyd Foundation. Door de afhankelijkheid zijn vrouwen zich niet of nauwelijk bewust van de financiële risico's die zijn vanwege hun inkomenssituatie lopen.

Voor het onderzoek nam Alleta E-Quality een enquête af onder ruim 1.300 niet economisch zelfstandige vrouwen en voerde het met 30 van hen verdiepende gesprekken.  De deelnemers ervaren hun eigen financiële positie niet als risicovol omdat ze een klein inkomen voldoende vinden om zich financieel onafhankelijk te voelen.

Vrouwen met partner en kinderen zien hun inkomenspositie als onderdeel van een gelijkwaardige regeling, waarbij hun partner voor het (hoofd)inkomen zorgt en zij voor de kinderen. Verder verwachten vrouwen niet dat hen iets kan overkomen dat hun positie negatief beïnvloedt en leunt een deel van hen bovendien sterk op hun partner of iemand anders in hun omveving voor het regelen van financiële zaken.

Het onderzoek is een vervolg op het onderzoek dat E-Quality in 2010 deed naar de financiële zelfredzaamheid bij vrouwen.

18-09-2012

Delta Lloyd ruilt Friesland Bank in voor Deutsche Bank

Reacties

05-10-2012 Jip

Ik hoorde een hele beroemde feministe laatst zeggen dat vrouwen lui en verwend zijn en liever achter de geraniums gaan zitten in plaats van te werken en dat met die mentaliteit ze het niet gaan redden.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl