Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Florius stopt deels met vergoeding serviceproviders

Florius stopt deels met vergoeding serviceproviders

08-10-2012 60 reacties

Florius heeft de vergoeding die aan serviceproviders wordt betaald, beperkt tot een select aantal werkzaamheden. Dat heeft onder meer tot gevolg...
Florius heeft de vergoeding die aan serviceproviders wordt betaald, beperkt tot een select aantal werkzaamheden. Dat heeft onder meer tot gevolg dat FlexFront per direct kosten voor offerte- en acceptatiewerkzaamheden in rekening gaat brengen bij het intermediair.

De geldgever werkt sinds 1 april provisieloos. Aan serviceproviders wordt - in ieder geval tot en met eind dit jaar - alleen nog een vergoeding betaald voor activiteiten die zij in volmacht voor Florius uitvoeren, zoals het uitbrengen van offertes en het accepteren van aanvragen. Dat geldt echter alleen als die in de systemen van Florius worden gedaan en dat is bij FlexFront niet het geval. In afwachting van de definitieve wetgeving en een eventuele vrijstellingsregeling voor serviceproviders ontvangt FlexFront daarom geen vergoeding meer. "Omdat wij u Florius niet willen onthouden maar helaas, zoals u zult begrijpen, ook niet zonder vergoeding kunnen werken, zijn wij genoodzaakt de rekening voor de door ons gemaakte kosten, in plaats van bij Florius, vanaf heden bij u neer te leggen", schrijft de serviceprovider aan de aangesloten tussenpersonen. Die gaan nu voor offerte- en acceptatiewerkzaamheden ten behoeve van een Florius-hypotheek € 400 betalen.

Reacties

10-10-2012 Kier

Wat zou mevrouw Verdegaal hier zonder enige kennis van zaken met haar rimpelige hoofd van vinden?

09-10-2012 Jeffrey Leichel (ODIN)

Ik zat nog even na te denken over dit artikel. Wat bijvoorbeeld Pessimist zegt (wettelijk gebod aanbieders) snijdt echt hout. Repelsteeltje zegt het nog duidelijker. Het is toch eigenlijk van de zotte dat wij als gediplomeerde AFM vergunninghouders geen toegang krijgen tot Nederlandse aanbieders (mooi punt weer voor de AFM om aan te werken). Als die wet er zou komen, stonden de aanbieders bij Service Providers in de rij om taken van ze over te nemen en zouden ze er nog voor betalen ook! Maar omdat de wet er niet is, heeft zowel het intermediair als de SP het nakijken. Onvoorstelbaar eigenlijk als je daar over nadenkt.

09-10-2012 Udo

Erg teluurstellend dat de beroepsgroep zo negatief over Flexfront praat. Het lijkt wel de taal van een consument die over een TP praat. Zolang het "gratis" is, is het ok.

Ook zij moeten declareren voor hun voortbestaan. En niemand is verplicht met hun zaken te doen. En dat zij een winstoogmerk hebben?? Oh oh wat is dat erg zeg.... Zielig hoor om alleen zelf winst te willen maken en de rest het niet te gunnen. Er breken nieuwe tijden aan.

09-10-2012 Repelsteeltje

@pessimist
Eerste deel van je stelling: geen aanstellingen meer, helemaal mee eens. Tweede deel: geen eisen meer aan adviseurs kan echt niet.
Gewoon: 1 register (bij AFM of SEH) waar iedereen in staat en uitsluitend die personen mogen bij iedere bank of verzekeraar optreden NAMENS clienten. Geen uitzonderingen. Simpel, open en geen al dan niet verborgen lijntjes.

09-10-2012 martin

als ik alle commentaren lees dan moet ik helaas constateren dat het intermediair met de vinger steeds naar een ander wijst en niet echt positief is.
we laten het echter zelf gebeuren want echt georganiseerd zijn we niet. Geen lid worden van Adfiz snap ik nog wel want die heeft echt geen toegevoegde waarde maar CFD wel maar daar loopt het ook niet storm met aanmeldingen. Laten we nu eens ophouden met het gezeur dat we door iedereen te pakken genomen worden maar laat iedereen zich aanmelden bij CFD en kijk dan maar eens wat die gezamenlijke vuist allemaal voor elkaar krijgt.

09-10-2012 Marco

@Edwin

Tarieven rabobank gelden als basis. in de praktijk nog lager. zeker als je ook gaat bankieren bij de rabo. (koppelverkoop ?)

Ale tarieven t/m 12 jaar zo'n 0,5% lager dan concurrenten. Voor de orv verwijst raboadviseur klanten naar internet, want te duur bij interpolis.

Komt helemaal goed in 2013 als advies altijd annuitair wordt (bij starters) en rente dus nog belangrijker zal zijn.

09-10-2012 Pessimist

Ik pleit voor een wettelijk GEBOD dat hypotheekverstrekkers aan IEDER intermediair desgevraagd een hypotheekofferte voor hun klant moeten verstrekken.
Weg met de aanstellingseisen (die zijn productiegericht, dus pervers) en laat ze maar doen waarvoor ze bedoeld zijn: geld verstrekken tbv woningfinanciering.
Het mag niet uitmaken dat een klant zijn belangen door een deskundige laat behartigen of niet.

09-10-2012 ericpeter

dat hard voor de klant en klantbelang eerst stellen was er 10jr geleden ook al bij de meeste intermediairs. En zo hoog hebben ze dat klantbelang helemaal niet zitten bij AFM/DNB. Ga maar na, hypotheekrenteaftrek moet en zal vervallen, NHG grens moet en zal omlaag, waarde vd woning van meer dan 2 miljoen huizenbezitters moet en zal omlaag, bij aankoop van een woning moet en zal je je eerst helemaal klem sparen (om na aankoop het gespaarde bedrag onmiddelijk te zien verdampen..) en wat je dan een extra belasting hebt betaald moet en zal naar griekenland overgemaakt... AFM en DNB hebben hun eigen eurofiele communistische politieke agenda en of de klant en intermediair daaraan tenonder gaat is niet relevant.

09-10-2012 Marcel

Het idee van Jeffrey is zo gek nog niet. Een sp van en voor de onafhanelijke tp is wellicht de oplossing om enige druk op de aanbieders te blijven houden.
Het grote probleem van veel huidige sp's is dat zij dichter bij de aanbieders staan dan bij het intermediar, onduidelijke afspraken maken en winst als oogmerk hebben.

08-10-2012 Edwin

Hypotheekbedrag moet uiteraard € 200.000,- zijn. Zie berekening en opgave rente website van de Rabobank:

http://www.rabobank.nl/particulieren/producten/hypotheken/hypotheekrente

Meer items (1-10 van 60)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl