Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Freelance Financieel Adviseurs van start

Freelance Financieel Adviseurs van start

28-09-2012 82 reacties

In Overijssel is Freelance Financieel Adviseurs (FFA) van start gegaan. Het bedrijf adviseert klanten op het terrein van financiële planning en...
In Overijssel is Freelance Financieel Adviseurs (FFA) van start gegaan. Het bedrijf adviseert klanten op het terrein van financiële planning en hypotheken. Er wordt geen eigen assurantieportefeuille opgebouwd. "Ik heb ook bewust geen AFM-vergunning", zegt initiatiefnemer Edward van den Hoonaard. "Wij geven alleen advies."

De FFA-adviseur kan tijdelijk door een assurantiekantoor of bankinstelling worden ingeschakeld om een adviestraject te doen, bijvoorbeeld omdat het kantoor het te druk heeft, tijdens ziekte of tijdens een vakantieperiode. Er kunnen ook langere projecten op interimbasis worden gedaan. Particuliere klanten kunnen daarnaast rechtstreeks FFA benaderen voor een onafhankelijk advies of voor een second opinion over een gegeven advies. Wanneer FFA een advies geeft en de klant ook het product wil afnemen, dan wordt de bemiddeling ondergebracht bij een samenwerkend kantoor. "Wij hebben en willen geen aanstelling aangaan met verzekeringsmaatschappijen", aldus Van den Hoonaard. Hij rekent een uurtarief van € 75 (excl. btw) voor een advies op het gebied van financiële planning. Voor een hypotheekadvies wordt € 1.500 in rekening gebracht. "Dat is ongeacht wat de tussenpersoon zelf voor het hypotheekadvies vraagt."

Van den Hoonaard werkt zelf vanuit Tuk (Overijssel) en verwacht binnen een maand samen te werken met een adviseur in Friesland. Op termijn streeft hij naar landelijke dekking. "Over vijf jaar hoop ik dat er twintig adviseurs werkzaam zijn." De adviseurs blijven zelfstandige ondernemers die zelf hun klanten binnen moeten halen. Ze moeten wel aan een aantal opleidingseisen voldoen, zoals Wft Basis, Leven, Beleggen, Hypothecair krediet, Consumptief krediet en bij voorkeur ook SEH.

Reacties

22-08-2017 Frans van Zwet

Misschien een beetje off topic, maar voor een freelancer als ik die voor klanten apps aan het ontwikkelen is, kan ik ook gebruik maken van de kleine ondernemers regeling? Voor wie geldt dit allemaal?

https://freelancer.nl/programmeur/app-ontwikkelen

05-10-2012 Hans

Mensen die wakker liggen van Edje met z'n uurtariefje van €75,- moeten heel snel wat anders gaan doen!
Wordt Scheidingsplanner of zo, toen ik dat bij iemand op zijn visitekaartje zag staan kreeg ik een hartverzakking!
Scheidingsplanner, hoever kun je zinken, de markt moet dan wel heel erg verzuurd zijn wil ik dat op mijn kaartje zetten,zum kotsen!

05-10-2012 Hans

test edje hoeft niet weg te blijven want er zijn al zo weinig tussenpersonen meer!
Tussenpersonen noemen zich tegenwoordig coach of mediator of entrepreneur!
Komt omdat er als tussenpersoon door de regeltjes geen droog brood meer te verdienen is!
De tijd dat ik een avond op pad ging en met 6000 gulden provisie bij moeder de vrouw thuis kwam zijn voor mij helaas lang voorbij.
Was een geweldige tijd dat je als adviseur in loondienst meer geld verdiende dan de directeur van de maatschappij waar je werkte!
Glory days!


04-10-2012 test

Edje, weg blijven uit onze branche.

Hierdoor krijgen we een slechte naam.

Ga lekker doen, waar je ook goed in bent.
zie onderstaand.

Worshipleader

Firezoneband

Nonprofit; 1-10 employees; Muziek industry

October 2006 – Present (6 years 1 month)

I am a worshipleader and play piano in the firezoneband. I am longing to serve and worship my Father and King in different places and different churches.

03-10-2012 Hans

FFP OF FFA,wat maakt het allemaal uit, je wordt als financieel adviseur door de samenleving toch niet meer serieus genomen,niemand snapt meer iets van de AFM regeltjes,succes Edward, leve de free enterprise!Laat je niet afremmen door de regeltjes, de AFM geeft je geen brood of geld als je honger hebt!

01-10-2012 koos1

Wat wordt precies verstaan onder ‘adviseren’?
Van een advies in de zin van de Wet op het financieel toezicht (Wft) is pas sprake indien
tegelijkertijd is voldaan aan drie vereisten:
1. Er moet sprake zijn van een aanbeveling (“Als ik u was, zou ik dit zo doen.”).
2. De aanbeveling moet zijn gericht aan een individueel persoon. Een aanbeveling in een
column om vooral een goede reisverzekering af te sluiten, is geen advies in de zin van de
Wft, omdat het is gericht aan een grote groep mensen.
3. De aanbeveling moet een concreet, met name genoemd, financieel product betreffen. De
aanbeveling om een pensioen af te sluiten, is geen advies in de zin van de Wft, omdat
pensioen geen concreet product is. Wil iets een advies zijn, dan moet het advies
betrekking hebben op een concreet product van een concrete aanbieder. Een indicatieve
berekening, waarin een bandbreedte wordt aangeven van de hoogte van een hypotheek
voor een individuele klant, is dus geen advies, omdat het niet gaat over een concreet
product.
Een advies van een adviseur aan een cliënt om iets niet te verzekeren, is geen advies in de zin
van de Wft. Civielrechtelijk is dit echter wel een advies waarvoor de adviseur
verantwoordelijkheid draagt.

01-10-2012 RTKS

Nog maar een keertje de link waar alle informatie gevonden kan worden:

http://www.stfd.nl/page.ocl?pageid=96&categorie=7&subcat=9

01-10-2012 RTKS

@Dikke Lien
Helemaal mee eens.

@adviseur
De BTW verplichting ligt bij de freelancer, deze moet met btw factureren. Als VEH dan toch de factuur zonder btw voldoet kan dat alleen als deze partij zelf ook in het bezit is van een AFM-vergunning. Is deze partij dat niet dan doen zij dus zaken met een partij die geen vergunning heeft en ook niet als freelancer gezien wordt. Dat lijkt me een AFM boete voor beide partijen!

01-10-2012 adviseur

Ook bij Vereniging Eigen Huis wordt je als EHP er ingeschakeld als freelancer, maar wie betaald de btw? De Free lancer of Vereniging Eigen Huis? Verder krijg je alleen de leadvergoeding betaald, als de post daawerkelijk is gesloten via VEH. Heel erg vreemd, want dat is dan toch omzetgedreven vergoeding? Kan iemand mij dit uitleggen?

01-10-2012 theo

Edward, geen succes gewenst! Deze manier van werken roept nu juist weer de Radars Tros Opgelicht etc op de bracnhe in een verkeerd daglicht te stellen. Bovendien denk ik dat een klant nog altijd een RELATIE wil hebben mijn zijn adviseur/ Tussenpersoon. Die bouw je niet op een een afgesturud HEAO pikkie die de hele dag rondscheurt met als doel een rapportje te maken voor € 1500,-. De naieve student zal het misschien doen maar niet lang

Meer items (1-10 van 82)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl