Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Hypotheekshop pakt handschoen De Boer op

Hypotheekshop pakt handschoen De Boer op

05-10-2012 40 reacties

De Hypotheekshop gaat klanten nog voor het eind van dit jaar een adviesgarantieregeling bieden, zoals Verbondsdirecteur Leo de Boer woensdag...
De Hypotheekshop gaat klanten nog voor het eind van dit jaar een adviesgarantieregeling bieden, zoals Verbondsdirecteur Leo de Boer woensdag voorstelde. "Wij vinden het een goed idee en gaan kijken hoe we dit binnen onze organisatie kunnen gaan regelen", zegt directeur Ron Bavelaar.

De Boer vindt dat intermediaire brancheorganisaties een vangnetregeling moeten optuigen voor klanten van intermediairbedrijven die failliet gaan of hun dienstverlening beëindigen. Adfiz stelde als reactie daarop dat beter verzekeraars een garantieregeling kunnen gaan bieden en dat een nieuwe adviseur voor klanten makkelijk te vinden is.

Bavelaar vindt de gedachte van De Boer echter niet zo gek: "Het is een terechte vraag wat er dan met de zorgplicht gebeurt. Als je werkelijk vanuit het belang van de klant denkt, dan bied je daarvoor een oplossing. Die willen wij voor het eind van dit jaar klaar hebben." Volgens Bavelaar wordt er bij een faillissement van een Hypotheekshop altijd geprobeerd om klanten bij een andere franchisenemer onder te brengen. "Dat lukt echter niet altijd. Wij gaan nu een regeling organiseren waarbij we als franchiseketen de zorgplicht samen gaan invullen."

03-10-2012

Consument kiest vaker voor tussenpersoon bij hypotheek

Reacties

08-10-2012 pssst

Ik hoop dat de posting van hypotheekshopper niet echt is.
Als die wel echt is.............. is er nog heeel veel werk te verrichten wat PE etc. betreft.
Zou mij ook erg triest stemmen als deze mensen i.d.d. werkzaam zouden zijn in onze branche, hypotheekshop of elders maakt niet uit.

07-10-2012 Hypotheekstopper

De hypotheekshop is een organisatie die over 5 jaar niet meer bestaat, en wel om de volgende redenen

- veel interne problemen zitten niet op 1 lijn
- te duur voor verdienmodel vanaf 2013 (eigen graf gegraven)
- afname franchisenemers verwacht dat er steeds meer franchisenemers de contracten niet verlengen
- voegen in de markt niks toe maar roepen veel
- Apk is een floppetopper
- Bij de CO werken niet de meest verstandige mensen.

Ik zou zeggen Ronnie en Ronald proberen het vege lijf te redden van de organisatie maar ik ben bang dat jullie binnenkort een andere uitdaging aangaan. Zo liep het ook met huis en hypotheek en visie.


07-10-2012 Hypotheekhouder

Ik werk niet voor de hypotheekshop.
Mijn mening is dat dit dossier niet AFM proof gemaakt moet worden, ik zou het doorsturen naar de AFM voor verdere maatregelen.

Aanpakken die hap!

06-10-2012 M

@ Hypotheekshopper. Dat is het nadeel van een keten. Je bent zo goed als de zwakste schakel. Ook tussen het onafhankelijke intermediair zit heel wat kaf tussen het koren. Maar als jullie opperpop Bavelaar dit soort onzin gaat roepen dan is het vragen om dit soort reacties.

Gegroet een EHP'er. (of dat er wat toe doet)

06-10-2012 Debeurs

@ hypotheekshopper

aanname? Ik diep gewoon een verhaaltje op uit wat ik heb meegemaakt met een hypotheekshop, gewoon praktijvoorbeeld dus. Triest maar waar.. Weet je, ik heb hier zelfs de berekeningen nog van desbetreffende klant. Ik wil ze je wel doormailen hoor, kunnen jullie gelijk dat dossier AFM proof maken want het rammelt echt aan alle kanten, op het schandalige af zelfs.

06-10-2012 Hypotheekshopper

Heren en Dames,

Allereerst bedankt voor jullie reacties. Jullie hebben me buitengewoon vermaakt.

Objectiviteit is op dit forum ver te zoeken.....De ene aanname is nog erger dan de andere. Schrijnend is het.

Als er weer een avond niets op TV is zal ik weer een reactie plaatsen ;) Comedy Central kan hier niet tegenop....

Gegroet een FFPér

06-10-2012 M

Uiteraard is hypotheekshopper 2 een alias voor M. Het voorbeeld is wel uit het leven gegrepen. Een zekere hypotheekshop presteerde het iedere keer om zijn offertes zonder EWF uit te brengen en ik de klant maar uitleggen dat er nog 'wat' kosten bijkomen.

06-10-2012 Hypotheekshopper4

Geen nood AM-vrienden. Het betreft natuurlijk een grap om de onkunde van de echte Hypotheekshopper (nummer1) aan de kaak te stellen. Blijft een smet op onze doelgroep. Goed weekend allen. Groet, Ben

06-10-2012 jan

Ik denk dat die hypotheekshopper wellicht een echte shopper is die probeert de discussie met grapjes te stoppen.....

Die APK stelt eveneens geen ruk voor. Hoor in de markt bedragen van 7,5 tot 30 euro.. Lekker transparant en eensluidend.

Dat kantoor in Huizen gewoon ontmantelen, paar maanden salaris meegeven aan de werknemers en klaar is klara.
Contracten met leveranciers afkopen, boeken sluiten en basta. Jammer maar helaas
Nieuwe tijden, nieuwe werken, dit kan je niet volhouden met "oude regels"

06-10-2012 Pollo

scrabbelen maar weer! Ik wind mij ook te veel op, en dan zitten alle letters verkeerdom. Laten we hopen dat de reacties niet serieus bedoeld zijn.

Meer items (1-10 van 40)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl