Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › ING houdt vast aan aflosplan staatssteun

ING houdt vast aan aflosplan staatssteun

27-09-2012 2 reacties

ING Groep houdt vast aan het voornemen om nog dit jaar weer een deel van de staatssteun terug te betalen die de bankverzekeraar in 2009 kreeg ten...
ING Groep houdt vast aan het voornemen om nog dit jaar weer een deel van de staatssteun terug te betalen die de bankverzekeraar in 2009 kreeg ten tijde van de kredietcrisis. Topman Jan Hommen heeft dit gezegd tijdens een conferentie van banken en verzekeraars in Londen. ING heeft nog een rekening van € 4,5 miljard openstaan bij de Nederlandse staat.

Volgens Hommen helpen de solide resultaten van de bankverzekeraar en de -nog niet afgeronde- verkoop van ING Direct Canada en het belang in Capital One bij het versterken van de kapitaalspositie en daarmee ook bij het deels aflossen van de staatssteun. De gesprekken over de verkoop van de Aziatische verzekeringsactiviteiten zijn volgens de bestuursvoorzitter nog niet afgerond.

ING kreeg in 2009 € 10 miljard aan staatssteun om de kredietcrisis door te komen. Daarvan heeft het bank- en verzekeringsconcern inmiddels € 7 miljard terugbetaald, een bedrag dat met € 2 miljard werd verhoogd voor rente en premies. ING heeft zijn beleggingen in Spaans staatspapier inmiddels teruggebracht van € 36,4 miljard eind juni naar € 34,9 miljard een maand later.  

13-05-2011

ING betaalt twee miljard terug aan staat

07-03-2011

ING betaalt twee miljard terug aan overheid

30-11-2010

ING moet van Brussel eerst staatssteun aflossen

Reacties

27-09-2012 snap er niets van

Heb je een bedrijf dat jaren lang mega winsten maakt. Krijg je een slecht jaar heb je even 10 miljard steun nodig?? En dan betaal je even 7 miljard terug in 3 jaar. Hoe ziek is je bedrijf. Hoe kun je op een eerlijke manier zoveel geld verdienen om terug te betalen .
En dan sta je ook nog trots op de foto.
Maar zal de grote mannen wel niet snappen.

27-09-2012 Barend Nultien

Is het echt nieuws joh, dat ING zich aan de afspraken houdt? Zegt wel iets over het imago van deze club.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl