Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Internetsparen van Argenta 'schot in de roos'

Internetsparen van Argenta 'schot in de roos'

01-10-2012 10 reacties

Volgens Argenta-directievoorzitter Marc de Moor is de internet-spaarformule van de Belgische bank "een schot in de roos": "In drie maanden tijd...
Volgens Argenta-directievoorzitter Marc de Moor is de internet-spaarformule van de Belgische bank "een schot in de roos": "In drie maanden tijd 8.000 nieuwe rekeningen en € 300 mln nieuw spaargeld." De bank stelt in ons land een uitzonderlijk succesvol jaar te beleven.

Argenta zegde in juli eenzijdig de samenwerking op met tussenpersonen die een portefeuille aan internetspaarrekeningen hadden die kleiner was dan € 2 mln. De bank besloot onlangs, na overleg met Adfiz, om deze tussenpersonen een vergoeding te betalen van 9 maanden provisie voor portefeuilles groter dan € 200.000. 

Tot en met augustus heeft de bank voor € 1,3 mld aan hypotheken verstrekt; volgens gegevens van IG&H zou Argenta in het eerste kwartaal tot de zes grootste geldgevers van ons land hebben behoord. Topnummer bij het levenbedrijf van Argenta is de spaarhypotheekverzekering, waarvan er 6.000 zijn gesloten. "Ondanks de neerwaartse trend op de huizenmarkt slagen we erin om in een jaar tijd zo'n 10.000 gezinnen aan een hypotheek te helpen. En dat zonder een wijziging in het acceptatiebeleid of prijsbeleid door te voeren."
De annuïteitenhypotheek is in opmars, aldus de Moor. "Maar liefst een kwart van het in de eerste acht maanden van dit jaar verstrekte geld zal annuïtair afgelost worden."

01-10-2012

Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

02-07-2012

Argenta start met online sparen

05-06-2012

Aegon Bank stapt met Eneco in duurzaam sparen

21-05-2012

Studenten laten geld liggen

16-05-2012

BLG komt met eerste spaarproduct

Reacties

02-10-2012 Peter

Is dit de volgende Icesave affaire aan het worden?

01-10-2012 transparant adviseur

Fijn dat Argenta zoveel nieuwe klanten heeft gekregen. Wat wel heel erg vreemd is dat na het afschaffen van de provisie, gemiddeld 0,25% , de rente in 1e instantie verhoogd werd naar 2,8% en het verschil met andere aanbieders in 1 keer 0,2% werd, wat logisch is te noemen en billijk. MAAR nu blijkt het verschil slechts 0,05% te zijn met andere aanbieders, de rente is nu slechts 2,65% tov Westland utrecht 2,6%???? Hoezo eerst binnenhalen en vervolgens verlagen en zorgen dat je net boven de andere aanbieders blijft zitten? Over de rug van het intermediair is de klant binnengehaald, aantrekkelijker prijs geboden door de provisie eruit te halen , 0,2% provisie inruilen tegen 0,2% verhoging, wat transparant is , maar vervolgens de rente na een paar maandjes weer verlagen naar 2,6%? Hoezo een aanbieder verhoogd zijn eigen marge? Of ben ik nu niet transparant ?

01-10-2012 Het Noorden

@Pollo, haha, ik heb zelfs teruggescrolled om te kijken wie Norodne was hahahaha, ach ja blond he maar het houd me wel scherp!Wij strijken de centjes maar op en doen onze klanten de brief die wij hebben gekregen en dan mogen ze het zelf uitmaken. Geen hypotheekklanten meer voor Argenta.

01-10-2012 Rene

Argenta? Wie was dat ook al weer?

01-10-2012 Gerda

@Pollo,
Sssttt...als D&O 's nieuwe samenwerkingsovereenkomsten tussen Argenta en het groot intermediair van hetzelfde kaliber zijn is het inderdaad scrabbelen....sssttt.

01-10-2012 Pollo

Ok ik zal volgende keer de spelling controleren Het wordt nu wel erg scrabbelen.

01-10-2012 Pollo

@ Het Norodne , mocht he tnou allemala waar izjn, dna nog. WIj hebne destijds flink d etorm geroerd voro de Argenta rekening, en toen kwma er inderdaad fors geld binnen. Daarna verlagde Argenta de rente, waarna het Obligo verdween als Duvel op een zonige zomerdag. Argenta hal tnu de groep priocnetenjagers binne, de Erica V. en sparenpagina volgners zeg maar, dat zijn er blijkbaar zo'n 8.000.

Het overgote deel van de spaarcentjes slaapt tegen lagere rentes, en is moelijk wakker te kussen.

01-10-2012 Gerda

Laten we in het kader van solidariteit met onze, door Argenta geschoffeerde, collega-tussenpersonen, geen aandacht besteden aan deze topic !

01-10-2012 Debeurs

Ben benieuwd in welke mate de productie nieuwe hypo's instort in 2e en 3e kwartaal. Als nadenkend intermediair is er toch geen haar op je hoofd die het onbetrouwbare Argenta nog adviseert?

Als ik bij klanten ben dan heb ik altijd een lijstje met geldverstrekkers die klanten beter over kunnen slaan, dan kom je dus uit bij die afschuwelijke sns-budgetachtigedingen, die rentedemper constructies gebaseerd op euribor (staat all time low) en nu dus ook de onbetrouwbare partijen zoals Argenta.

01-10-2012 Het Noorden

In marketing termen heet dit omdraaien van de werkelijkheid volgens mij en gratis publiciteit.Ik zie nergens banners of anderzijds reclame en het meerendeel van mijn klanten kent Argenta niet.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl