Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

Knab-spaarrekening rendeert nauwelijks

01-10-2012 10 reacties

Vergelijkingssite Spaarrente.nl heeft becijferd dat sparen bij de onlangs actief geworden bank Knab alleen rendabel is voor mensen die jaarlijks...
Vergelijkingssite Spaarrente.nl heeft becijferd dat sparen bij de onlangs actief geworden bank Knab alleen rendabel is voor mensen die jaarlijks minimaal € 7.200 opzij kunnen zetten. De verplicht te sluiten betaalrekening drukt het rendement fors.

De betaalrekening kost € 180 per jaar. Bij een spaarrente van 2,5% worden die kosten pas terugverdiend bij een inleg van € 7.200. "Wie € 10.000 spaart in een jaar houdt hier nadat de rente is bijgeschreven en de kosten van de betaalrekening er vanaf zijn getrokken, € 70 aan over. Een rendement van 0,70%", zo rekent Spaarrente.nl verder. "Dat is dus nog niet eens een derde van de beloofde rente van 2,5%. En dan hebben we nog iets eens de inflatie meegeteld."

Directeur service en innovatie Marcel Kalse van Knab wijst op de andere diensten die de bank levert: "Je moet bij ons kijken naar het totaalpakket. Wij rekenen een fee van € 15 per maand, maar daarvoor krijgt de klant een totaalpakket aan producten en services, de spaarrekening is daar slechts een klein onderdeel van." Door de maandfee hoeft Knab geen kosten te versleutelen in producten en diensten, stelt Kalse. "Voor de klant is bij ons dus volstrekt helder wat hij betaalt. En krijgt hij altijd adviezen die zijn afgestemd op het belang van de klant en niet op het belang van de bank."

Bij Rabobank verdient de spaarder de kosten van de gedwongen betaalrekening na € 930 inleg terug; bij ING ligt die drempel op € 882.

Spaarrente.nl is een website van Mister Media, een bedrijf dat ook actief is met andere financiële sites als Geld.nl en Mister Money.

01-10-2012

Internetsparen van Argenta 'schot in de roos'

02-07-2012

Argenta start met online sparen

05-06-2012

Aegon Bank stapt met Eneco in duurzaam sparen

21-05-2012

Studenten laten geld liggen

16-05-2012

BLG komt met eerste spaarproduct

Reacties

01-10-2012 Debeurs

Lol zeg, wat een redlok, de redlokknab zou ik zeggen.

Alerts en zelf een financieel plan opstellen. Gelukkig geloven ze er zelf in. Het zal allemaal wel weer.

Niet echt hoge rentes kunnen bieden en daarnaast 15 pm vragen... uhhh.... wat denk je nou zelf :-)

01-10-2012 Arnold

Michelle, ik denk echt dat je de adviseurs op deze site hebt overtuigd. Ze gaan voortaan al hun klanten een rekening van Knab aanbevelen.

01-10-2012 Michelle (Knab)

Goedemiddag,

Onze nieuwe manier van bankieren lijkt nog niet voor iedereen duidelijk. Klanten van Knab krijgen veel meer dan alleen een betaalrekening. Ik wil u graag verwijzen naar de blog die oprichter René Frijters heeft geschreven over de toegevoegde waarde van Knab: https://www.knab.nl/live/blog/2012/september/knab-is-live/

Knab wil geen stunter zijn op het gebied van spaarrentes. We helpen u slimme beslissingen te nemen over uw geld. 'Financiële planning' en 'Service in het belang van de klant' zijn belangrijke pijlers. Ik hoop dat mijn uitleg een en ander heeft verhelderd.

Met vriendelijke groet,

Michelle

01-10-2012 Het Noorden

@pollo dat bedoelde ik met appels met appels, je krijgt wel meer voor 15euri per maand dan alleen een betaal en spaarrekening dus gaat de vergelijking niet op.

01-10-2012 Pollo

Toch jammer geld van Aegon. Tientallen miljoenen, en niemand die vooraf bedacht dat 180 euro voor een betaalrekening geen USP is. Dan moet je wel erg sterke argumenten of andere punten hebben.

01-10-2012 Het Noorden

De vergelijking gaat natuurlijk totaal niet op, je moet wel appels met appels vergelijken.

01-10-2012 Barry

Breaking News: Het logo van Knab wordt aangepast, Er wordt een (gestyleerde) afbeelding van een eekhoorntje aan toegevoegd.

01-10-2012 Barry

Er zijn per 1 oktober twee nieuwe klantmanagers gestart bij Knab; Knabbel en Babbel

01-10-2012 Barry

Knab knabbelt aan de inhoud van de portemonnee van z'n klanten.

01-10-2012 klaas jan

Dit heet nu vernieuwing. De markt gaat helemaal op zijn kop.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl