Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Movir verlaagt premies fysiotherapeuten

Movir verlaagt premies fysiotherapeuten

03-10-2012 0 reacties

Movir voert per 1 januari een aantal wijzigingen door in zijn aov's. Meest opvallend is de sterke premiedaling voor fysiotherapeuten, omdat in die...
Movir voert per 1 januari een aantal wijzigingen door in zijn aov's. Meest opvallend is de sterke premiedaling voor fysiotherapeuten, omdat in die groep de schadecijfers per saldo zijn verbeterd. Artsen die werken met landbouwhuisdieren als koeien, geiten en schapen gaan fors meer betalen.

"De fysieke werkbelasting is de afgelopen jaren verminderd; de mentale belasting is daarentegen door de toegenomen regelgeving gestegen", aldus Movir. Dat leidt volgend jaar bij de langlopende verzekering tot een premieverlaging die varieert van 10% voor fysiotherapeuten van 49 jaar en ouder tot 30% voor verzekerden onder de 45%.

De schadelast onder dierenartsen blijft hoog, uitgezonderd die van artsen voor gezelschapsdieren. Die gaan vanaf 1 januari (mits jonger dan 40) 10% minder betalen. Artsen die werken met landbouwhuisdieren zijn volgend jaar 26% duurder uit.    

Vanaf 1 januari kunnen verzekerden in verband met de verhoging van de aow-leeftijd ook kiezen voor eindleeftijden van 66 en 67 jaar - met uitzondering van verloskundigen en dierenartsen die werken met landbouwhuisdieren.

05-10-2012

Premiekorting bij Movir voor FFP-leden

17-09-2012

Avéro biedt scherpste aov

06-09-2012

Exorbitante stijging aov-premies valt fout

05-09-2012

TAF komt met flexibele aov

04-09-2012

Kent u een aov-verzekeraar?

02-08-2012

ZBo wil verplichte acceptatie bij aov voor zzp'ers

27-07-2012

Polisvoorwaarden aov niet altijd heilig

21-06-2012

Zilveren Kruis Ongevallen aov voor zzp'ers

04-06-2012

Zzp’er onderschat nog steeds aov-risico

03-05-2012

Polissen Klaverblad dagelijks opzegbaar

01-05-2012

Internetartikel ontmaskert misleidende tandarts

24-04-2012

NN verhoogt acceptatieleeftijd aov naar 59

24-04-2012

Gratis aov-boekje op B1-niveau voor zzp'ers

24-04-2012

Aov-vergelijker voor ondernemers

23-04-2012

Allianz verhoogt inkomensgrens sommen aov

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl