Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Online spel moet vrouwen pensioenbewuster maken

Online spel moet vrouwen pensioenbewuster maken

27-09-2012 7 reacties

Delta Lloyd Foundation heeft een online spel ontwikkeld voor vrouwen. Het spel moet de bewustwording over pensioen op gang brengen en werd vandaag...
Delta Lloyd Foundation heeft een online spel ontwikkeld voor vrouwen. Het spel moet de bewustwording over pensioen op gang brengen en werd vandaag gelanceerd op de eerste dag van de Pensioen3daagse 2012.

Uit onderzoek van Delta Lloyd Foundation blijkt dat vrouwen zich verantwoordelijk voelen voor de geldzaken van het gezin, maar daar tegelijkertijd niet naar handelen. Het regelen van hypotheek, pensioen en inkomenszekerheid laten zij vaak aan hun partner over. Uit onderzoek blijkt echter dat bij levensgebeurtenissen juist vrouwen financieel kwetsbaar zijn. Rond hun 40ste hebben zij minder dan de helft van het pensioen van mannen opgebouwd.
Het spelen van het spel moet het pensioenbewustzijn vergroten en deelnemers stimuleren om over hun eigen pensioensituatie na te denken. Delta Lloyd Foundation ontfermt zich al langer over vrouwen als het gaat om hun financiële zelfredzaamheid. Zo is er een Tweede Kans-cursus voor allochtone vrouwen in AmsterdamWest, een cursus Regel ’t voor gescheiden vrouwen, een sectie ‘Slim met geld’ op Libelle.nl en een online geldcursus op LibelleAcademy.nl.

20-09-2012

Pensioenkennis tienermeisjes zit wel snor

18-09-2012

Pensioendriedaagse gaat bovenal om voorlichting

Reacties

01-10-2012 Redactie AM

Link is hersteld.

01-10-2012 Jan

Hoewel de link het nog niet doet was het toch niet de bedoeling dit 2 keer te melden ;-)
Excuses

01-10-2012 Jan

Link doet het niet

01-10-2012 Jan

Link doet het niet

30-09-2012 flip

En blijf inzage eisen in alle inhoudingscomponenten! Een eye opener!

28-09-2012 Rob

@flip

Laten we nu niet gelijk weer alles naar de woekerpolissen herleiden. Dat wordt trouwens ook wel moeilijk binnen de nieuwe regel en wetgeving.

Ik denk dat het merendeel van Nederland hier niet op zit te wachten. Simpel, omdat het meer en deel via het bedrijfspensioen is verzekerd en Jan Modaal ook niet de middelen heeft om daarnaast bij te sparen. Zeker nu niet in de recessie.

Wel is het zo dat DGA's en zzp-ers zaken niet goed geregeld hebben, maar ook nog vaak hun zaak als pensioen zien.

En natuurlijk gaat het de verzekeraars en banken om verkoop. Daar is niets mis mee. Ook de onafhankelijke adviseur is geen filantropische instelling.

27-09-2012 Flip

Voeg er gelijk dan ook de verborgen agenda erbij. Zal ik het dan maar verklappen? Inderdaad, lekker veel lucratieve polissen wegzetten. Het geheiem wapen van de consument? Eis dat alle inhoudingen tot op de cent zichtbaar worden gemaakt: eerste kosten, doorlopende kosten, administratiekosten, aankoopkosten, verkoopkosten, bijdrage overhead, winstopslag, fondsbeheerkosten, fondsadministratiekosten, verzekeringskosten, giga veel verborgen kosten in de leuke huisfondsen (die overigens niet onder toezicht staan dus vrijheid, blijheid), winstopslag, inhoudinge verzekeringen met daarin opgesloten kosten/provisies/poliskosten/assurantie-belasting, etc etc. Tja, dan wil opeens niemand meer zo'n malle polis afsluiiten. Zeg nu zelf, geld toevertrouwen aan verzekeraars die honderduizenden gezinnen een financiele poot hebben uitgedraaid middels woekerpolissen is gewoon fin. zelfmoord plegen. Je pensioengat wordt dan een leuke ravijn . Bedankt verzekeraars!!

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl