Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › 'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

08-10-2012 2 reacties

Kiezen voor een goedkopere verzekering om op die manier de hogere assurantiebelasting te omzeilen is voor ouderen vaak geen optie. Dit stelt...
Kiezen voor een goedkopere verzekering om op die manier de hogere assurantiebelasting te omzeilen is voor ouderen vaak geen optie. Dit stelt ouderenbond Anbo in een reactie op een verhoging van de belasting van 9,7% naar 21%. Eerder had de Consumentenbond al geadviseerd om dubbele en nutteloze verzekeringen op te zeggen.

De verhoging van de assurantiebelasting gaat volgens het Verbond van Verzekeraars een gemiddeld huishouden € 100 extra per jaar kosten. Volgens de Consumentenbond kan een duur verzekerd huishouden echter tot € 800 per jaar besparen door het verzekeringspakket kritisch tegen het licht te houden.

Anbo erkent het nut daarvan, maar stelt dat het niet voor iedereen mogelijk is om over te stappen naar een goedkopere verzekering. "Uit onderzoek is gebleken dat een derde van de autoverzekeraars senioren op grond van hun leeftijd weigert. Ook worden hogere premies gevraagd voor de autoverzekering.", aldus Anbo. De ouderenorganisatie heeft al eerder aangegeven dat wat haar betreft leeftijd nooit een grondslag voor premieberekening of acceptatie mag zijn. "In alle leeftijdscategorieën moet de schadehistorie de doorslag geven."

02-10-2012

Weekers wil ontwijking hogere assurantiebelasting tegengaan

02-10-2012

"Consument kan besparen op verzekeringen"

01-10-2012

Assurantiebelasting naar 21%

Reacties

08-10-2012 J. Dijkhuis

In het artikel wordt gesproken over 800 euro besparen. Dit bedoelen jullie vast niet.

08-10-2012 hcf

helemaal niet moeilijk,zojuist een nutteloze verzekering opgezegd............ de consumentenbond.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl