Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Roland verzekert evenementen

Roland verzekert evenementen

28-09-2012 1 reactie

Volgens Roland Rechtsbijstand is ieder evenement te verzekeren. Met de 'Roland Rechtsbijstandverzekering bij evenementen' wordt de organisatie van...
Volgens Roland Rechtsbijstand is ieder evenement te verzekeren. Met de 'Roland Rechtsbijstandverzekering bij evenementen' wordt de organisatie van een evenement onder andere verzekerd tegen schadevergoedingszaken, arbeidsrechtelijke zaken en zaken betreffende de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Ook socialezekerheidszaken, bestuursrechtelijke zaken, belastingsrechtelijke zaken en strafrechtelijke kwesties vallen onder de verzekeringsdekking. Optioneel kan bovendien een verzekeringsdekking gesloten worden voor overeenkomsten- en auteursrecht alsmede verhaalsrechtsbijstand voor artiesten en performers. Verder is er geen eigen risico op de polis. De rechtsbijstandverzekeraar vergoedt ook de proceskosten, advocaatkosten en kosten in een eventueel strafrechtelijk proces.

De verzekering kent verder een vrije advocaatkeuze, waardoor de verzekerde zelf bepaalt welke advocaat of jurist zijn belangen behartigt. Voor vragen of problemen is er een juridische servicedesk.

28-09-2012

Hoge Raad bevraagt Europees Hof over advocaatkeuze

25-09-2012

Arag en Yarden samen in nabestaandenservice

10-09-2012

DAS opent vestiging in Utrecht

23-08-2012

Rechtsbijstandverzekeraars druk met arbeidszaken

15-06-2012

Crisis doet omzet DAS stijgen

21-05-2012

Anker verleent volmacht aan Van Kampen

24-04-2012

Klaverblad wijzigt woonhuis- en rechtsbijstandverzekering

11-04-2012

Arag biedt ondernemers incassohulpmiddel

30-03-2012

DAS past verwijzingsbeleid aan na klachten intermediair

15-02-2012

Gratis abonnement Consumentenbond bij rechtsbijstandpolis NN

31-01-2012

Rialto ziet heil in 'moeilijke' rechtsbijstandpolis

24-01-2012

Anker bezoekt gestrande schippers

Reacties

28-09-2012 Leendert de Jong

Hoge Raad stelt prejiduciële vragen over vrije advocaatkeuze rechtsbijstandverzekeringen aan Europese Hof, zie arrest 28-9-2012 op www.rechtspraak.nl - LJN: BW7507

Leendert de Jong en Joost Beekers (advocaten in eerste aanleg)
mrs. A.H.H. Vermeulen en A.H. Vermeulen
(cassatie-advocaten)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl