Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Sparen voor pensioen is populair

Sparen voor pensioen is populair

28-09-2012 2 reacties

Ruim 40% van de Nederlanders spaart om later zijn pensioen aan te vullen. De meesten doen dat op een gewone spaarrekening, maar ook banksparen is...
Ruim 40% van de Nederlanders spaart om later zijn pensioen aan te vullen. De meesten doen dat op een gewone spaarrekening, maar ook banksparen is in trek. Na sparen is de meest gebruikte aanvulling op het pensioen de hypotheek afbetalen. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) noemt dit opvallend.

"Een kwart van de Nederlanders heeft geen idee hoe hoog het inkomen straks is en toch wil men wel alvast geld apart zetten voor het pensioen", aldus het Nibud. In het kader van de Pensioen3daagse heeft het Nibud in samenwerking met Wijzer in Geldzaken de Pensioenschijf-van-vijf ontwikkeld. Met deze internettool hoopt het Nibud dat mensen een beter beeld krijgen van hun inkomen na pensionering. "Zo kan het huidige inkomen zo efficiënt mogelijk ingezet worden en kan men zowel nu als straks zo optimaal mogelijk gebruik maken van het beschikbare geld", aldus het Nibud.

De schijf laat globaal zien wat je krijgt tijdens je pensioen. De internetsite laat mensen ook nadenken over hun uitgaven na pensionering. Het Nibud verzorgt Pensioenworkshops waarbij aan de hand van deze 'internettool' uitgelegd wordt hoe berekend kan worden of de inkomsten na pensionering voldoende zijn voor de eigen wensen en omstandigheden.

09-10-2012

Fleur Rieter aan het roer bij pensioenbedrijf ASR

05-10-2012

Tijdelijke verlaging kosten Goudse Bedrijfspensioen

05-10-2012

Randstad-pensioenen naar AZL

04-10-2012

Zwitserleven maakt UPO-filmpje

04-10-2012

Aanbieder moet pensioenvergunning checken

02-10-2012

Pensioenfederatie: ‘Kosten niet relateren aan premie’

02-10-2012

Een vijfde van de pensioenpremie op aan kosten

02-10-2012

Kwart Nederlanders heeft nog vertrouwen in pensioenstelsel

27-09-2012

Online spel moet vrouwen pensioenbewuster maken

27-09-2012

Deelnemer wil meer inbreng in eigen pensioenregeling

26-09-2012

'Nieuw pensioenstelsel heeft andere solidariteit nodig'

26-09-2012

NN geeft vervolg aan pensioenavonden

25-09-2012

Nederlands Pensioenbureau stoot consultancypraktijk af

21-09-2012

Vergelijkingssite voor pensioenen

21-09-2012

Beurskoersen helpen dekkingsgraad omhoog

Reacties

30-09-2012 John

Ik spaar nu ook zelf want mijn verzekeraar wist een beetje veel te goed wat zij aan moest met mijn inleg: aankoopkosten, verkoopkosten, fondsbeheerkosten, fondsadministratiekosten, verzekeringskosten, provisie tussenpersoon. En dan klaag ik nog niet eens over de leuke kosten in de aanvullende ORV en AOV. En al zeker niet over de ondoozichtige kostenstructuur van de huisfondsen. Van elke euro verdween 50 cent in de zak van mijn verzekeraar. Toevallig het fiscaal voordeel. Gut als dat geen toeval is!

28-09-2012 Sjaak van Sjaan

Uw gespaarde pensioen is in Brussel ook heel populair.
Nog veel dank voor uw strategische stem trouwens. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/09/guy_verhofstadt_is_een_totale_lul.html

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl