Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › StFD stort deel contributie 2011 terug

StFD stort deel contributie 2011 terug

02-10-2012 5 reacties

De voormalige deelnemers aan de Stichting Financiële Dienstverlening krijgen waarschijnlijk voor het einde van het jaar een deel van hun...
De voormalige deelnemers aan de Stichting Financiële Dienstverlening krijgen waarschijnlijk voor het einde van het jaar een deel van hun contributie over 2011 terug. De restitutie bleef vooralsnog uit hoewel de stichting in liquidatie eind vorig jaar al aankondigde hiertoe over te gaan. Volgens bestuurslid Coen van Ham is de afwikkeling van de lopende contracten debet aan de vertraging. Ook een gisteren verschenen rapport van bureau SEO maakte daar deel van uit.

"Pas na het beëindigen van onze activiteiten per 1 januari van dit jaar zijn we begonnen met het vereffenen van de baten, lasten en schulden", legt Van Ham uit. "Op dit moment zijn alle contracten voor bijvoorbeeld het personeel en de huur zo goed als afgewikkeld. Het ziet er naar uit dat er een batig saldo is en zodra er een plan van verdeling is zullen we dat geld naar rato uitkeren aan onze voormalige leden"

De som van € 600.000 die rondzingt in de branche klopt volgens Van Ham in ieder geval niet. "Dat was het bedrag dat wij als voorziening op de balans hadden staan voor het afwikkelen van de liquidatiekosten." Bij het geld dat de tussenpersonen straks terug krijgen, gaat het om een korting achteraf op de abonnementskosten van 2011. Van Ham: "Voor de activiteiten van vorig jaar hadden we keurig geld opzij gezet waarvan we wat hebben overgehouden. Dan heb je het niet over honderden euro's per deelnemer, maar over een paar tientjes."

Het bestuurslid benadrukt dat bij het gisteren uitgebrachte rapport over de relatie tussen AFM en intermediairs sprake is van bestaande afspraken. "Het zou natuurlijk raar zijn om in liquidatie nog nieuwe activiteiten te ontplooien", aldus Van Ham. "Er liep al een contract met SEO, onder meer voor het self assessment onderzoek. Wij hebben bij de liquidatie aan SEO gevraagd om de lopende werkzaamheden wat aan te passen zodat er een rapport is ontstaan dat dient als laatste nuttige bijdrage."

Reacties

02-10-2012 Joost

Eigenlijk wel slim van de AFM om dit Rapport nog door de Stfd te laten betalen terwijl het de AFM aangaat.

Dat bedrag stond er toch maar weg te rotten dus kan het daar ook wel voor gedaan worden.

Jammer maar helaas, de Stfd is niet meer, zorg dat je het dan ook z.s.m. afmaakt daar.

02-10-2012 Jeroen

@Maarten
Goede vraag.
Of heeft van Ham door de liquidatie op te rekken met het afwachten op een rapportje zijn eigen dienstverband wat op kunnen rekken.
6 ton en rondzingen, mooi gezegd, kwam wel uit z n eigen koker.

02-10-2012 Opdracht

StfD heeft toch helemaal geen mandaad om een onzinrapport door de SEO te laten maken? StfD was toch alleen om het AFM verhaal met jaarlijkse selfassessment te begeleiden? Toch niet voor geldverslindende onzinrapporten? Ons geld is dus verbrast door de StfD?

02-10-2012 Purist

@ maarten, mee eens. Echter het rapport is er al en dus is het vrij nutteloos om nu te weten wat het kostte...

02-10-2012 Maarten

Kan de StFD aangeven wat het rapport heeft gekost?

Ik heb een poging gedaan om het te lezen, maar al snel bleek het te gaan om theoretisch gewauwel. Zonder van de kosten.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl