Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Teeven wil verzekeraars helpen

Teeven wil verzekeraars helpen

28-09-2012 4 reacties

Het kabinet is bereid te kijken hoe het Verbond van Verzekeraars kan worden geholpen aan de gegevens van de relschoppers in Haren. Het Verbond...
Het kabinet is bereid te kijken hoe het Verbond van Verzekeraars kan worden geholpen aan de gegevens van de relschoppers in Haren. Het Verbond hoopt met die informatie de daders te laten opdraaien voor de ontstane schade.

Staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid) zei zeer bereid te zijn het Verbond te helpen, maar wees erop dat er nog wel wat privacyproblemen zijn. "Het is geen een-twee-drietje", aldus de bewindsman na afloop van de ministerraad.

Volgens Paul Huibers van de vergelijkingssite Geld.nl zal het voor de slachtoffers allemaal weinig uitmaken. "Dit is een mooi signaal, maar voor slachtoffers wiens auto ten prooi is gevallen aan de vandalen maakt het waarschijnlijk in veel gevallen weinig verschil als zij een claim indienen bij de verzekeraar. Als je een claim indient, heeft dit alleen zin bij een allrisksverzekering en dan gaat het vaak nog ten koste van je schadevrije jaren en je no-claimkorting. Tenzij de verzekeraar de schade kan verhalen. Maar dat is bij vandalisme, zelfs als de dader bekend is, nog niet zeker. Van een kale kip kun je immers niet plukken."

28-09-2012

Verbond wil aanpassing privacywet

21-09-2012

Nieuwe aansprakelijkheidsverzekering voor ICT-bedrijven

27-08-2012

MediRisk en Pals handelen claims medische misser sneller af

22-06-2012

Deel schoonmaakkosten Chemie-Pack niet verhaalbaar

15-06-2012

Toenemende schadelast voor OVO

31-05-2012

Centramed piekt in claims

24-05-2012

Turien dekt ZZP’er op WEGAS-polis

18-04-2012

BAV-portefeuille ASR naar Chubb

04-04-2012

Avb-polis dekt ook schending verzekeringsplicht door werkgever

27-03-2012

Hiscox verzekert mkb tegen schade door cybercriminaliteit

13-03-2012

ACE verzekert gevolgen van privacyschending

28-02-2012

Aon start taskforce digitale risico's

03-04-2011

ASR lanceert 'Vliegende Start'-polis

Reacties

03-10-2012 Luis in de pels

Als we de Wet bescherming persoonsgegevens bij dergelijke calamiteiten even kunnen uitschakelen, dan zijn de schades en extra kosten heel eenvoudig te verhalen op deze grote groep mensen. Die mensen wisten allang dat ze daar niets te zoeken hadden en hadden er dus ook niet heen moeten gaan. Ik begrijp dat de meeste "bezoekers" op het station zijn aangekomen. Het is heel eenvoudig na te gaan of deze treinreizigers überhaupt iets te zoeken hadden in Haren (familie, vrienden, sport oid) of een andere goede reden hadden om daar te zijn. De rest kun je in het kader van groepsaansprakelijkheid (men was tenslotte uit op sensatie en escalatie, anders was je thuisgebleven of had je wel iets nuttigers te doen, zoals mijn niet al te brave zoon mij toevertrouwde) kun je de rest die in Haren niets te zoeken hadden in deze kosten mee laten delen. De echte raddraaiers kun je obv beelden/ camera's een groter deel van de vordering laten betalen (restant schade/kosten hoofdelijk omslaan over de rest). Identiteit kan men achterhalen door treinkaartjes die gepind zijn en persoonlijke OV-kaarten. Van mij mag het onder deze omstandigheden. Is dat hele project X gedoe meteen de kop ingedrukt.

02-10-2012 Henk

Holle woorden! Mede door Teeven is het voor verzekeraars de laatste jaren vrijwel onmogelijk gemaakt om identiteit daders van wat dan ook te achterhalen.

01-10-2012 Berend

Als dit gebeurt betekent dat dat ook elk individu die schade geleden heeft die mogelijk niet vergoed wordt de beschikking gaat krijgen over deze gegevens. Kan nog leuk worden.

01-10-2012 Harold

Teeven wil zo veel.. de lippendienst in Den Haag draait overuren. Eerst zien dan geloven.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl