Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Verbond wil aanpassing privacywet

Verbond wil aanpassing privacywet

28-09-2012 0 reacties

Het Verbond van Verzekeraars wil dat de privacywetgeving wordt aangepast om de schade die relschoppers aanrichten makkelijker te kunnen verhalen....
Het Verbond van Verzekeraars wil dat de privacywetgeving wordt aangepast om de schade die relschoppers aanrichten makkelijker te kunnen verhalen. Dat pleidooi hield Verbondsdirecteur Richard Weurding donderdag in het tv-programma De Vijfde Dag (EO).

Het Verbond wil dat Justitie strafdossiers en persoonsgegevens van relschoppers beschikbaar stelt. Aanleiding voor de oproep zijn de rellen in Haren van vorige week. Weurding is van mening dat de wijze waarop het nu geregeld is, duur en ingewikkeld is. De verzekeraar van iemand die schade lijdt, spoort nu de dader op om de kosten op hem of haar te verhalen. Dat kost vaak meer dan de werkelijke schade. Om dat makkelijker te maken, wil Weurding dat het Verbond gaat optreden namens alle verzekeraars. Daarvoor zijn de strafdossiers en persoonsgegevens nodig. Weurding stelt dat als de maatschappij relschoppers een halt wil toeroepen en de schade die zij aanrichten op hen wil verhalen, de maatschappij bereid moet zijn om de privacywetgeving "wat te verruimen".

De Verbondsdirecteur hoopt dat verzekeraars het instrumentarium krijgen om de schade op de relschoppers te verhalen. Het Verbond is hierover in overleg met het ministerie van Veiligheid.

28-09-2012

Teeven wil verzekeraars helpen

21-09-2012

Nieuwe aansprakelijkheidsverzekering voor ICT-bedrijven

27-08-2012

MediRisk en Pals handelen claims medische misser sneller af

22-06-2012

Deel schoonmaakkosten Chemie-Pack niet verhaalbaar

15-06-2012

Toenemende schadelast voor OVO

31-05-2012

Centramed piekt in claims

24-05-2012

Turien dekt ZZP’er op WEGAS-polis

18-04-2012

BAV-portefeuille ASR naar Chubb

04-04-2012

Avb-polis dekt ook schending verzekeringsplicht door werkgever

27-03-2012

Hiscox verzekert mkb tegen schade door cybercriminaliteit

13-03-2012

ACE verzekert gevolgen van privacyschending

28-02-2012

Aon start taskforce digitale risico's

03-04-2011

ASR lanceert 'Vliegende Start'-polis

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl