Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Verzekeraars leven zelfregulering minder na

Verzekeraars leven zelfregulering minder na

03-10-2012 2 reacties

Verzekeraars leven de onderling afgesproken regels minder na. Was er vorig jaar nog een aantoonbare naleving van zelfregulering bij 74% van de...
Verzekeraars leven de onderling afgesproken regels minder na. Was er vorig jaar nog een aantoonbare naleving van zelfregulering bij 74% van de verzekeraars, op dit moment voldoet 61% hieraan. Dit blijkt uit het rapport van de Stichting toetsing verzekeraars over het self assessment 2012.

Het Verbond van Verzekeraars stelt, als opdrachtgever van het onderzoek, gematigd positief te zijn over de resulaten. In de self assessments zijn 15 van de 41 gedragscodes en bedrijfsregelingen van verzekeraars getoetst. Vooral de Gedragscode Verwerking Persoonsgegevens Financiële Instellingen (18%) en de Gedragscode Verzekeraars (8%) worden door een substantiële groep verzekaars niet aantoonbaar nageleefd. Het Verbond gaat leden die de eerste code niet naleven aansporen om alsnog hieraan te voldoen. Ook komt er begin 2013 een themadag voor de leden over de gedragscode en het bijbehorende protocol. De Gedragscode Verzekeraars krijgt een prominente plaats in de diverse communicatiemiddelen van het Verbond.

De naleving van regelingen gericht op het klantbelang, zoals de Kwaliteitscode Rechtsbijstand, de Gedragscode geïnformeerde verlenging en contractstermijnen, de Modellen De Ruiter en de Gedragscode Behandeling Letselschade, is nagenoeg 100%. 

04-10-2012

Consument positiever over schadeverzekeraar

04-10-2012

Anker vernieuwt verzekering voor binnenvaart

Reacties

03-10-2012 dikke lien

En de AFM dan?

Naleving Gedragscode Behandeling Letselschade kan niet 100% zijn want ik zelf al een paar gevallen meegemaakt sinds die geldig werd

03-10-2012 Beer Hek

Er zijn gewoon te veel slechte regels bedacht. Nu ook nog hogere belastingtarief als schop na, goed beleid van de politiek!

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl