Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Weekers wil ontwijking hogere assurantiebelasting tegengaan

Weekers wil ontwijking hogere assurantiebelasting tegengaan

02-10-2012 42 reacties

Staatssecretaris Weekers (Financiën) treedt in overleg met de verzekeraars hoe ontwijking van het hogere tarief voor assurantiebelasting kan worden...
Staatssecretaris Weekers (Financiën) treedt in overleg met de verzekeraars hoe ontwijking van het hogere tarief voor assurantiebelasting kan worden tegengegaan. De staatssecretaris reageert daarmee op advies van vergelijkingssite Independer die stelt dat consumenten het nieuwe tarief van 21% kunnen voorkomen door hun verzekering voor 1 januari 2013 over te sluiten. Weekers wil niet dat dergelijke constructies ten koste van de schatkist gaan en overweegt een naheffing.

VVD en PvdA kwamen maandag een verhoging van de assurantiebelasting van 9,7 naar 21% overeen bij de oplevering van het eerste deelakkoord in de coalitieonderhandelingen tussen beide partijen.

Independer, onderdeel van verzekeraar Achmea, wijst consumenten erop dat ze tot 1 januari 2013 nog hun oude verzekering tegen maandpremie kunnen opzeggen en inruilen voor een nieuwe polis met jaarpremie. Voor het hele nieuwe jaar geldt dan alsnog het oude assurantiebelastingtarief van 9,7%. Volgens de vergelijkingssite kan overstappen de consumenten in totaal zo'n € 150 opleveren. Dat voordeel is wel eenmalig, want bij prolongatie van de jaarpremie in 2013 geldt dan wel het hogere tarief assurantiebelasting.

08-10-2012

'Overstap naar goedkopere verzekering niet altijd mogelijk'

02-10-2012

"Consument kan besparen op verzekeringen"

01-10-2012

Assurantiebelasting naar 21%

Reacties

23-03-2018 Donald Moore

Hebt u een lening nodig om uw rekeningen te betalen of een bedrijf op te starten? Ik bied zowel persoonlijke als zakelijke leendiensten om aan uw financiële behoeften te voldoen tegen een lage rente van 3%. Neem vandaag nog contact met ons op via donaldmoore20888@gmail.com of WhatsApp ons hier +393512389977

05-10-2012 Roegt

Of FYMDependerA (Fuck You Motherfucker Depender Asshole).

Burp!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

04-10-2012 RTKS

We moeten de naam Achdepender maar gaan gebruiken. Deze dekt de lading volledig.

Volledig depent van Achmea en een beetje meelijwekkend
- nog geen jaar zwarte cijfers laten zien
- allerlei kunstgrepen nodig om maar in beeld te blijven
- nauwelijks toegevoegde waarde
- een hypotheekprijs in stand houden zonder dat zij hier zelf in kunnen adviseren of bemiddelen
- 1 verkoopargumentje: Prijs! maar ook dat kunnen zij niet (altijd) waarmaken.

nee Achdepender is een prima nieuwe naam voor ze.

04-10-2012 debeurs

Wanneer moet Independer zijn naam nou eens wijzigen. Die naam is feitelijk misleidend daar ze helemaal niet independant zijn maar in handen van Achmea en daarnaast een productieverplichting hebben richting het moederbedrijf.

Waardeloze club.

03-10-2012 Arme Donder

03-10-2012 • Arme Donder
Met de zorgplicht en de eed financiële dienstverlening en de klant centraal stellend kun je toch haast niet anders dan klanten een premievervaldag van 31 december te adviseren?

03-10-2012 Aad Bleukens

De overheid neemt maatregelen in het algemeen belang. Soms ben je het er mee eens soms niet. Dat kan ook niet anders.
Het zegt iets over de moraliteit van Independer om een truc te verzinnen om een overheidsmaatregel te ontlopen. Bewust onjuiste informatie verstrekken in de hoop zo klanten te werven. Dit is niets anders dan goedkoop klanten willen werven op kosten van de belastingbetaler.
Aad Bleukens

03-10-2012 Aad Bleukens

De informatie van independer is onjuist. De in het voorbeeld genoemde premies zijn veel hoger dan de gemiddelde particulier betaalt. Bovendien wordt er bij een verzekerings pakket nagenoeg nooit extra kosten in rekening gebracht voor maandbetaling.
Natuurlijk is er sprake van hogere lasten, maar geen € 150,-. Dit is niets anders dan een goede kope reclame stunt over de rug van verzekerden.

03-10-2012 Gijs

Besparing c.q. ontwijking? Over de premie die je in 2013 betaald, zal 21% assurantie belasting worden geheven. Uitstel is dus geen afstel. De inkomsten voor de staat zullen er toch komen.

03-10-2012 willyhetjong

mits er geen naheffing komt natuurlijk

03-10-2012 willyhetjong

@M

Ook ik moet het wel een beetje opnemen voor independer, idee is op zich goed, uitvoering minder.

Waarom oversluiten?
Gewoon even verzekeraar bellen om premietermijn te wijzigen en voor een jaar af te rekenen.
Meteen een termijnkortinkje bedingen en klant kan prima besparen.

Gaan verzekeraars wel aan meewerken, want het reduceert hun debiteurenrisico flink.

Meer items (1-10 van 42)

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl