Kluwer Assurantie Magazine

HomeNieuws › Nederland › Zwitserleven maakt UPO-filmpje

Zwitserleven maakt UPO-filmpje

04-10-2012 2 reacties

Deelnemers die pensioen opbouwen bij Zwitserleven krijgen hun Uniform Pensioen Overzicht (UPO) deze maand in de vorm van een video animatie. In...
Deelnemers die pensioen opbouwen bij Zwitserleven krijgen hun Uniform Pensioen Overzicht (UPO) deze maand in de vorm van een video animatie. In maximaal drie minuten krijgt de werknemer inzicht in de persoonlijke pensioensituatie. De video animatie is in een afgeschermde omgeving alleen voor de betreffende deelnemer zichtbaar.

Reden voor het beeldende UPO is een recent onderzoek van TNS NIPO waaruit blijkt dat het papieren UPO door slechts 60% vluchtig wordt doorgelezen en daarna opborgen. Maarten Edixhoven, directievoorzitter bij Zwitserleven: “Met de persoonlijke video animatie willen wij een aantrekkelijk alternatief bieden naast de taaie papieren variant. Wij willen op deze manier een nieuwe weg inslaan om het pensioenbewustzijn in Nederland te vergroten.”
De animatie is ontwikkeld voor iedere deelnemer met een premiebetalende pensioenpolis bij Zwitserleven. De belangrijkste onderwerpen en bedragen uit het pensioenoverzicht komen erin naar voren. Ontvangt de werknemer meerdere UPO's van Zwitserleven, dan zijn deze bij elkaar opgeteld. Na het bekijken van de video animatie weet elke deelnemer hoeveel pensioen hij krijgt als hij in dienst blijft bij dezelfde werkgever. Voor een nadere onderbouwing blijft de papieren UPO voor deelnemers het uitgangspunt.
Medio deze maand ontvangen de eerste deelnemers een link naar de persoonlijke video animatie. De persoonlijke video is drie maanden beschikbaar en wordt daarna uit veiligheidsoverwegingen vernietigd.  Deze maand krijgen 175.000 pensioendeelnemers bij Zwitserleven een bericht met inloginstructies.

18-09-2012

Pensioendriedaagse gaat bovenal om voorlichting

17-08-2012

Pensioenregister kost sector dit jaar € 3,4 mln

12-07-2012

AFM beloont goede pensioencommunicatie met warme douche

01-05-2012

Pensioeninformatie voor consumenten onder één dak

Reacties

05-10-2012 CByK

Heel goed intitiatief. Ik denk dat deze moderne communicatie zal bijdragen aan het begrijpelijker en leuker maken van pensioen voor de deelnemer. En om die deelnemer gaat het uiteindelijk toch.

04-10-2012 Bernt

Grappig! Dus de UPO is en blijft een onleesbaar document en nu gaan wij met allerlei malligheid proberen er nog wat van te maken? Nog een aardige, k vraag mijn verzekeraar om tot op de cent het te verwachten recht eens inzichtelijk te maken....het antwoord: NEEN maar wij stellen deze berekenig op conform de geldende modellen. Vraag: laat dan die modellen eens zien? Geen reactie....Kijk, ik ben er dus ook klaar mee.

Reageer 

Wilt u reageren, vul dan de onderstaande velden in. Uw e-mailadres wordt niet op onze website weergegeven.

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

Legenda
Bij dit veld is invoer verplicht.

Graag wijzen wij u voor het plaatsen van uw reactie op onze gedragsregels:

 

Als nieuwsmedium biedt AM lezers op deze website de gelegenheid op nieuwsberichten te reageren. De inhoud van deze reacties valt onder de verantwoordelijkheid van die lezers.

Het mailadres van de verzender van de reactie wordt niet op de website getoond; dit dient wel een eigen en actief mailadres te zijn. Het wordt gewaardeerd als lezers reacties onderschrijven met hun werkelijke naam en toenaam; er kunnen echter redenen zijn om een reactie anoniem te plaatsen.

Dat meningen op deze wijze op AM Web worden gepubliceerd, impliceert niet dat die door de redactie worden ondersteund. Evenmin staat de redactie in voor het waarheidsgehalte van beweringen. Reacties worden verwijderd als zij strijdig zijn met de wet, bedreigingen bevatten, beledigingen in de persoonlijke sfeer herbergen, fatsoensnormen overschrijden, herhaaldelijk worden geplaatst, inhoudelijk niets met het nieuwsbericht te maken hebben of commercieel van aard zijn.

 

Beveiligingscode niet zichtbaar? Dit probleem doet zich vooral voor bij gebruik van de jongste Internet Explorer. Het kan doorgaans worden opgelost door rechts naast het URL-raampje bovenin op de (nieuwe) knop 'Compatibiliteitsweergave' te klikken (groengerande afbeelding van doorgescheurd blaadje).

 

Contact met de redactie? Mail naar:  redactie@amweb.nl

WILT U DIRECT INLOGGEN OP AMJURISPRUDENTIE?

Assurantiemagazine is een product van Kluwer - © www.amweb.nl